Μεγαλοβρομαδιάτικη συναυλία των συνόλων του Ωδείου Ευθυμιάδη


Μια λιτή μουσική εκδήλωση στο πνεύμα της Μεγάλης Εβδομάδας θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν οι φιλόμουσοι Καρδιτσιώτες τη Μεγάλη Τετάρτη 8 Απριλίου 2015 στις 9.00 το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων «Λόγου και Τέχνης» του Ωδείου Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης.

Στη συναυλία αυτή θα λάβουν μέρος :

  1. Οι Καθηγητές Βυζαντινής Μουσικής – Ιεροψάλτες-Σπουδαστές  του Ωδείου, μαθητές του πρωτοψάλτη Καρδίτσας Κωνσταντίνου Ευθυμιάδη που, θα ψάλουν επίκαιρους ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας.
  2. Η Χορωδία του Ωδείου που θα ψάλει σε τρίφωνη επεξεργασία τα Εγκώμια της Μεγάλης Παρασκευής.
  3. Επιλεγμένοι ταλαντούχοι σπουδαστές, πολλά υποσχόμενοι, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα υψηλού επιπέδου της Μεγάλης Εβδομάδας, που επιμελείται το νέο, άριστο και έμπειρο διδακτικό προσωπικό του Ωδείου.
  4. Καθηγητές του Ωδείου που θα ερμηνεύσουν πένθιμα τραγούδια παλιάς και σύγχρονης μουσικής και η παραδοσιακή ορχήστρα του Ωδείου, σε έργα παραδοσιακής μουσικής, που συνάδουν με το κλίμα της Μεγάλης Εβδομάδας.
  5. Γνωστοί ηθοποιοί θα απαγγείλουν κείμενα της Μεγάλης Εβδομάδας.

          Το «Ωδείο Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης» έχει καθιερώσει κάθε Μεγάλη Τετάρτη τα τελευταία χρόνια να πραγματοποιείται αυτή η Μεγαλοβδομαδιάτικη Συναυλία Καθηγητών και Σπουδαστών, που φέτος ειδικά θα ψάλουν μαθητές του Πρωτοψάλτη Καρδίτσας Κωνσταντίνου Ευθυμιάδη, θέλοντας να αναδειχθεί το πολυσχιδές έργο του ως Εκπαιδευτικού και Δασκάλου της Βυζαντινής Εκκλησιαστικής μουσικής μας παράδοσης.

 Για εξήντα (60) χρόνια ως Πρωτοψάλτης Καρδίτσας, Χοράρχης και Δάσκαλος ο Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης έχει καταθέσει την προσωπική του σφραγίδα με ένα ξεχωριστό ύφος και ήθος.                                                                        

Τη Μεγάλη Παρασκευή το βράδυ, η Χορωδία του Ωδείου, όπως κάθε χρόνο, θα ψάλλει τα Εγκώμια στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου και κατά την περιφορά του Επιταφίου.

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα Ακολουθιών Μ. Εβδομάδας στον Ι.Ν. Αγ. Αναργύρων στο Νοσοκομείο Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Η Οικόσφαιρα για την 7η Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας