Μεροκάματα και κέρδη, δεν πάνε μαζί !


Όλοι στην συγκέντρωση κατά της ακρίβειας την Πέμπτη 19 ΙΟΥΝΗ στις 8 το απόγευμα, στην πλατεία Δικαστηρίων. Η μεγαλοεργοδοσία, οι βιομήχανοι και μεγαλέμποροι, «κλέβουν» το εργατικό εισόδημα με χέρια και με πόδια.  Έχοντας δεδομένη την υποταγή των υπηρετών τους, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και την βοήθεια της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, εξαπολύουν νέο πλιάτσικο αυξάνοντας κατακόρυφα τις τιμές σε όλα τα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Η λεηλασία των εργατικών εισοδημάτων συμπληρώνεται με τις αυξήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, αλλά και με τα χαράτσια που υποχρεώνονται να πληρώνουν όλες οι εργατικές οικογένειες για Υγεία και Παιδεία, κλπ.

Όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΝ) επιδίδονται σε ένα διαγωνισμό «προτάσεων» για το πώς δήθεν θα εξασφαλιστεί ο «έλεγχος των αγορών», πώς θα λειτουργήσουν «ρυθμισμένα» ο ανταγωνισμός και οι αγορές. Σαν τις σουπιές θολώνουν τα νερά, για να μην καταλάβουμε ότι ο «ανταγωνισμός» και η «ελεύθερη αγορά», ακόμα και η πιο εύρυθμη, οδηγούν στη μονοπώληση των κλάδων, στα καρτέλ και κατά συνέπεια στις αυξήσεις, αφού στόχος τους είναι η απρόσκοπτη αύξηση της κερδοφορίας τους.

Με ανάλογα τερτίπια η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας αφού έβαλαν, και με την υπογραφή τους, ταφόπλακα στους εργατικούς μισθούς, όψιμα ανακάλυψαν τα δικαιώματα των εργαζομένων και διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους. Ενώ στο ζήτημα της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας εξυπηρέτησαν τα συμφέροντα των αφεντικών τους, τώρα καμώνονται ότι νοιάζονται δήθεν για τους φτωχούς εργάτες και υπάλληλους. Προκλητικά μας κοροϊδεύουν και «σκούζουν» μόνο και μόνο για να κρύψουν τις βρωμιές τους. Για ότι γίνεται σήμερα έχουν την ίδια ευθύνη με τα κόμματά τους, τα οποία συνεχίζουν να υπηρετούν!

Η υπεράσπιση των φτωχών και των καταπιεσμένων απαιτεί οργάνωση της πάλης όλων μας, απαιτεί σύγκρουση με την εργοδοσία και τα κόμματά της, προϋποθέτει στόχους και αιτήματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες και να χτυπούν ευθέως την πλουτοκρατία και τα κέρδη της.

Χωρίς αγώνα, χωρίς πάλη για ουσιαστικές αυξήσεις, η ζωή της εργατικής λαϊκής οικογένειας θα χειροτερεύει κάθε μέρα. Τους καπιταλιστές δεν τους φοβίζουν ούτε «τα 41 μέτρα» του Φώλια, ούτε τα παραμύθια για τους κανόνες και τους ελέγχους που θα επιβληθούν στις αγορές. Όσο οι εργαζόμενοι ανέχονται να τους εξαπατούν οι πολιτικάντηδες της ΝΔ, οι παπατζήδες του ΠΑΣΟΚ, οι παρδαλοί του ΣΥΝ και οι λαϊκιστές του ΛΑΟΣ, η ακρίβεια θα μεγαλώνει, τα κέρδη επίσης και το μόνο που θα μικραίνει θα είναι το λαϊκό εισόδημα.

Αυτό πρέπει να καταλάβουν οι εργαζόμενοι: αυξημένα κέρδη και καλά μεροκάματα δεν πάνε μαζί, όταν ανεβαίνει το ένα, πέφτει το άλλο. Γι’ αυτό ο αγώνας ενάντια στην πολιτική της ακρίβειας πάει μαζί με τον αγώνα για την υπογραφή ικανοποιητικών κλαδικών συμβάσεων, ξεκινώντας από τα 1.400€ κατώτερο μισθό, 1.120€ κατώτερη σύνταξη, 56€ κατώτερο μεροκάματο.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ, ΠΕΜΠΤΗ 19 ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 8 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Προηγούμενο άρθρο Παράσταση διαμαρτυρίας για τη λειψυδρία
Επόμενο άρθρο Πρεμιέρα σήμερα για το Κτηματολόγιο