Ειδήσεις

Μετάλλια για τους αθλητές του Σ.Ο.Α.Κ. Φωκιανού


Δυναμική για άλλη μια φορά η παρουσία του Καρδιτσιώτικου Ομίλου Αντισφαίρισης της πόλης μας Σ.Ο.Α.Κ. Φωκιανού στο “1o ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΙΣ ΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 2016”.

Το πρωτάθλημα  έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο στις  16-17/04/2016 στα ανοικτά γήπεδα

(5 ΓΗΠΕΔΑ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΥ ΧΟΡΤΟΥ )   των αθλητικών εγκαταστάσεων του 0.Α.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ του κέντρου αντισφαιρίσεως Νέας Ιωνίας Βόλου και πήραν μέρος όλα τα παιδιά που ασχολούνται  με το άθλημα της αντισφαίρισης, στο Βόλο καθώς και όλων των νομών της Θεσσαλίας.

Την ευθύνη της όλης διοργάνωσης ανέλαβε ο Όμιλος Αντισφαίρισης μαγνησίας (Ο.Α.Μ) , υπό την αιγίδα της Ε’ Ένωσης Σωματείων Αντισφαίρισης Κεντρικής Ελλάδας και της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης.

Το πρωτάθλημα αποσκοπούσε στη μαζική συμμετοχή όσων περισσότερων παιδιών (αφορούσε μικρά παιδιά, παιδιά Δημοτικού, παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου)

Οι αγώνες χαρακτηρίσθηκαν  επιτυχείς λόγω της άρτιας οργάνωσης με το πρόγραμμα των αγώνων να κυλά χωρίς καθυστερήσεις και κυρίως λόγου του καλού καιρού που βοήθησε στη μεγάλη συμμετοχή των μικρών και μεγάλων αθλητών –τριών από όλες τις πόλεις και όλους τους ομίλους της Κεντρικής Ελλάδας.

Για την καλύτερη διεξαγωγή των αγώνων και για να κάνουν και περισσότερους αγώνες  οι μικροί αθλητές και αθλήτριες χωρίσθηκαν  σε γκρουπάκια των (4) τεσσάρων η (5)πέντε παιδιών και αφού έδιναν μεταξύ τους αγώνες με το σύστημα { Rount –robin– όλοι με όλους, ο καθένας έπαιζε τρείς (3) ή (4) αγώνες }, ο καλύτερος-ρη,  του κάθε γκρουπ, (δηλ. αυτός με τις περισσότερες νίκες, ή την καλύτερη διαφορά πόντων) κατατάσσονταν  πρώτος   1ος   ή 2ος κ.λ.π. στο εν λόγω  γκρούπακι  και καταλάμβανε το μετάλλιο της  πρώτης, δεύτερης, τρίτης ή τέταρτης  θέσης.

Ο Καρδιτσιώτικος  Όμιλος Αντισφαίρισης έλαβε μέρος στο πρωτάθλημα στην κατηγορία σε ολόκληρο το γήπεδο για Αγόρια (9-12 χρονών, ) με πράσινες μπάλες με τον μικρό αθλητή Τσεκούρα Εύαγγελο & στην κατηγορία για Αγόρια         ( 13-15 χρονών, Γυμνάσιο)με τον Γραπατσά Φανούριο.

Ο αθλητής Ταγάρας Ευστάθιος και η αθλήτρια Γραπατσά Μαρίνα δεν κατάφεραν να πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα αν και δηλώθηκαν, λόγου μιας ίωσης και ενός μικροτραυματισμού που εκδήλωσαν αντίστοιχα παραμονή των αγώνων.

Αξίζει να τονίσουμε την πολύ καλή παρουσία που έκαναν οι αθλητές  του ΣΟΑΚ ΦΩΚΙΑΝΟΥ το Σαββατοκύριακο του Απριλίου που μας πέρασε  εκπροσωπώντας επάξια την πόλη μας και μάλιστα σε χορτάρινα γήπεδα στα οποία η αναπήδηση της μπάλας ήταν τελείως άγνωστη στους μικρούς αθλητές της πόλης μας.

Συγκεκριμένα:

Ο αθλητής Τσεκούρας Ευάγγελος, αν και παίζοντας σε μεγαλύτερη κατηγορία από την ηλικία του, με παιδιά της Ε΄& ΣΤ΄ Δημοτικού και σε ολόκληρο γήπεδο αγωνίστηκε ώριμα, συγκρατημένα και θαρραλέα, μαζεύοντας σιγά, τους πόντους του κατάφερε να αντιστρέψει υπέρ του το πλεονέκτημα της έδρας του πρώτου αντιπάλου του, Γκουγκουλή Οδυσέα και να τον προσπεράσει άνετα. Στο δεύτερο και τρίτο αγώνα του με τους ποιο έμπειρους αθλητές Παρασχάκη Δημήτριο και Γιαννακό Λάμπρο, αν και είχε πάλι την πρωτοβουλία των επιθετικών ενεργειών, υπέπεσε σε πολλά κρίσιμα αβίαστα λάθη, κυρίως λόγω έλλειψη πείρας αγώνων,  με αποτέλεσμα να σταματήσουν τη νικηφόρα πορεία του στέλνοντας τον στην  (3η) Θέση στο γκρουπάκι του  αφού είχε δύο ήττες καταλαμβάνοντας το μετάλλιο της 3ης Θέσης.

Ο αθλητής Γραπατσάς Φανούριος, καλά φορμαρισμένος και βρισκόμενος σε καλή μέρα ,στον πρώτο του αγώνα με τον αθλητή του Βόλου Καρακώστα Βασίλειο, δεν άφησε πολλά περιθώρια στο αντίπαλο του κερδίζοντας τον αγώνα χωρίς να χάσει game. Έχοντας πάρει το βάπτισμα των αγώνων πλέον, ο αθλητής του ΣΟΑΚ ΦΩΚΙΑΝΟΥ, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο (χωρίς να χάσει game ) τελείωσε νικηφόρα και τον δεύτερο αγώνα του με τον αθλητή του Ο.Α.Μ Γιαλαμά Φάνη. Ο τρίτος του αγώνας, τον βρήκε να παίζει με τον Σκιαθίτη αθλητή Τρακόσια Άγγελο. Εκεί συνεχίζοντας την ίδια τακτική (κράτημα του servis game ,με ταυτόχρονο brake στο servis του αντιπάλου) προσπέρασε κι αυτόν με σχετική ευκολία στέλνοντας τον στην την (1η )Θέση στο γκρουπάκι του χωρίς καμία ήτα.και χωρίς να χάσει ούτε game καταλαμβάνοντας έτσι το μετάλλιο της (1ης ) Θέσης

Β.

Ο όμιλος της Πόλης μας θα συμμετάσχει εκ νέου και στο

 1ο   Open Παλλαρισαϊκου Παιδικού τουρνούα 2016 το ΣΑΒ/ΚΥΡΙΑΚΟ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

 

ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Ο ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ  Σ.Ο.Α.Κ. ΦΩΚΙΑΝΟΣ, ΓΙΑ             ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΟ 1Ο ΠΑΛΛΑΡΙΣΑΪΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ  ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ 2016 ΤΟΥ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ  ΣΤΙΣ 23-24/04/2016

 

Ο Αθλητικός Σύλλογος Αντισφαίρισης Λάρισας (ΑΣΑΛ) σε συνεργασία με τον Δήμο Λάρισας και τους συλλόγους τένις του νομού αλλά και όλους τους συλλόγους της Ε’ Ένωσης διοργανώνει “Open πρωτάθλημα για μικρά παιδιά και παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου, στις εγκαταστάσεις του με την ονομασία το

“1o OPEN ΠΑΛΛΑΡΙΣΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΙΣ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ 2016”

Οι εν λόγω αγώνες θα λάβουν χώρα στα ανοιχτά γήπεδα, (6  GREEN SET ) του Α.Σ.Α. Λάρισας  και θα πάρουν μέρος όλα τα παιδιά που ασχολούνται  με το άθλημα της αντισφαίρισης των νομών της Θεσσαλίας.  εκτός

Κατηγορίες αγώνων-διαστάσεις γηπέδων-μπάλες:

Οι μπάλες είναι οι επίσημες της I.T.F. (Πρόγραμμα play and stay)

 

  1. 1. κόκκινο γήπεδο για Αγόρια-Κορίτσια(5-6 και 7 χρονών) με μπάλες
  2. πορτοκαλί γήπεδο για Αγόρια-Κορίτσια (7-8 και 9 χρονών) με μπάλες οrange.
  3. Πράσινο γήπεδο για Αγόρια-Κορίτσια(9-10 χρονών) με μπάλες green.
  4. Σε ολόκληρο το γήπεδο για Αγόρια-Κορίτσια(11-12 χρονών) (Ε’,ΣΤ’ Δημοτικού)- μπάλες κανονικές.
  5. Αγόρια-Κορίτσια Γυμνασίου-Λυκείου: μπάλες κανονικές (ολόκληρο γήπεδο).
  6. 6. Αγώνες διπλών για τα αγόρια και κορίτσια του Γυμνασίου και Λυκείου(εάν υπάρχει ο απαιτούμενος αριθμός συμμετοχών και εάν υπάρχει χρόνος).

Εγγραφή (sing-in) στους αγώνες : Μισή ώρα πριν την κλήρωση των αντιστοίχων αγώνων.

Κλήρωση αγώνων : Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί κατά την διάρκεια των αγώνων στη Γραμματεία των γηπέδων του Α.Σ.Α.ΛΑΡΙΣΑΣ.

 

O Kαρδιτσιώτικος Όμιλος Αντισφαίρισης  Σ.Ο.Α.Κ. ΦΩΚΙΑΝΟΣ θα λάβει μέρος στους αγώνες στη συγκεκριμένη κατηγορία:(3) & (5)   με τέσσερις  (4) αθλητές και μια (1) αθλήτρια  κατά επιλογή.

Συγκεκριμένα  με τους :

1)Τσεκούρα Ευάγγελο,  2)Ταγάρα Ευστάθιο ,3) Γραπατσά Φανούριο & Γραπατσά Μαρίνα

Τους αθλητές θα συνοδέψει ο προπονητής του Ομίλου και προπονητής τους             κ .Θωμάς Γραπατσάς

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ένα λουλούδι για τη φιλία, ένα βιβλίο για πάντα
Επόμενο άρθρο Από το Κρυονέρι των Αγράφων στο Μαυρομμάτι