Ειδήσεις

Μετά το Λύκειο τι; 1ο Φεστιβάλ Εκπαίδευσης Θεσσαλία 2019


Το Φεστιβάλ Εκπαίδευσης είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος θεσμός και για πρώτη φορά θα διεξαχθεί στη Θεσσαλία και συγκεκριμένα στην πόλη της Λάρισας το Σάββατο 29 Ιουνίου 2019 στον Εκθεσιακό και Συνεδριακό χώρο του DIVANI Palace Λάρισα υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων, του Επιμελητηρίου Λάρισας και του Συνδέσμου Θεσσαλικών επιχειρήσεων και βιομηχανιών. Συζητήσαμε με την υπεύθυνη Μάρκετινγκ κα Μάρθα Ρούσσου.

Ποια ήταν η αφορμή για τη διοργάνωση του 1ου Φεστιβάλ Εκπαίδευσης Θεσσαλία 2019;

Αφορμή για τη διοργάνωση στάθηκε το διαχρονικό ερώτημα που απασχόλησε και εμένα προσωπικά, αλλά και όλους όσους τελειώνουν τις βασικές σπουδές τους,«Μετά το Λύκειο τι;» Έως τώρα οι μαθητές αλλά και οι γονείς αναγκάζονταν να αναζητούν πληροφορίες και να επισκέπτονται αντίστοιχες εκθέσεις πανεπιστημίων και ειδικούς συμβούλους εκπαίδευσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η αρχική ιδέα λοιπόν ήταν να ικανοποιηθεί η ανάγκη των μαθητών και των γονέων για άμεση ενημέρωση σχετικά με τις επιλογές σπουδών στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, σε δημόσια και Ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα από τα ίδια τα ιδρύματα εδώ στο κέντρο της Θεσσαλίας στη Λάρισα. Παράλληλα εξασφαλίστηκε η συμμετοχή εξειδικευμένων οργανισμών σχετικά με την επαγγελματική αποκατάσταση και τη συμβουλευτική επιλογής σχολών με το νέο μηχανογραφικό, στο οποίο, όπως αναφέρθηκε στον τύπο, κρύβονται μεγάλες παγίδες.

Σε ποιους απευθύνεται το συγκεκριμένο Φεστιβάλ;

Το 1ο Φεστιβάλ Εκπαίδευσης Θεσσαλία 2019 απευθύνεται αρχικά στους αποφοίτους οι οποίοι θέλουν περαιτέρω πληροφορίες για τις επιλογές πανεπιστημίων και συμβουλές για την συμπλήρωση του μηχανογραφικού, αλλά και στους μαθητές μικρότερων τάξεων,Α και Β Λυκείου,οι οποίοι έχουν αρχίσει να εξερευνούν ποιες είναι οι δυνατότητες για σπουδές στην Ελλάδα αλλά και το Εξωτερικό μετά το Λύκειο. Επιπρόσθετα απευθύνεται και στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών καθώς και σε όσους αναζητούν περαιτέρω ακαδημαϊκή εξέλιξη μέσω Μεταπτυχιακών προγραμμάτων καθώς και σε όσους αποσκοπούν σε άμεση επαγγελματική αποκατάσταση μέσω προγραμμάτων κατάρτισης. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα πανόραμα εκπαιδευτικό με πλούσιο πρόγραμμα παρουσιάσεων, διαλέξεων και workshops για μαθητές, γονείς αλλά και το ευρύ κοινό το οποίο μπορεί να επισκεφθεί την έκθεση. Να επισημάνουμε ότι η είσοδος στο Φεστιβάλ είναι ελεύθερη καιηπαρακολούθησητων παράλληλων εκδηλώσεων είναι εντελώς δωρεάν.

Ποιος είναι ο σκοπός του 1ου Φεστιβάλ Εκπαίδευσης ;

Σκοπός της διοργάνωσης, είναι να αποκτήσει ο επισκέπτης μια συνολική εικόνα για τις προσφερόμενες ευκαιρίες και δυνατότητες στην εκπαίδευση και στη βελτίωση ατομικών προσόντων και δεξιοτήτων. Θέλουμε οι μελλοντικοί φοιτητές να έχουν την ευκαιρία για εξατομικευμένη πληροφορία και προσωπική επαφή με τους διάφορους εκπαιδευτικούς φορείς. Επίσης ο στόχος  μας είναι το Φεστιβάλ Εκπαίδευσης να καθιερωθεί ως θεσμός της Θεσσαλίας  και κάθε χρόνο να προσελκύει όλο και περισσότερους επισκέπτες !

Ποιοι θα συμμετέχουν στο 1ο Φεστιβάλ Εκπαίδευσης Θεσσαλία 2019;

Το Σάββατο 29 Ιουνίου θα έχουμε την χαρά να φιλοξενούμε περισσότερα από 80 εκπαιδευτικά ιδρύματα ταοποία θα παρουσιάσουντα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών τους.Πιο συγκεκριμένα συμμετέχουν Τμήματα Πανεπιστημίωνμε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά Προγράμματα, ιδιωτικά κολέγια με αναγνωρισμένα προγράμματα ξένων πανεπιστημίων και ΙΕΚ με προγράμματα κατάρτισης. Σημαντική είναι και η συμμετοχή Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων από την Κύπρο, ενώ καθοριστική για την πληρότητα των πληροφοριών για τους ενδιαφερόμενους, είναι και η συμμετοχή επισήμων εκπροσώπων για σπουδές στο εξωτερικό όπως το British Council, για τις σπουδές στη Μ Βρετανία, το DAAD για σπουδές στη Γερμανία αλλά και εκπρόσωποι Πανεπιστημίων της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, Ιταλίας, Όλλανδίας και Τσεχίας. Ειδικότερα για σπουδές Ιατρικής στο εξωτερικό θα παρευρίσκονται δυο φορείς για να ενημερώνουν τους επισκέπτες για τις σχολές Ιατρικής,ο φορέας Study in Europe θα διοργανώσει workshop σχετικά με τις σπουδές Ιατρικής στις Η.Π.Α και ο φορέας TOMI SCHOOL – TOMI EDUCATION θα παρέχει ενημέρωση για τις σπουδές σε σχολές Ιατρικής σε Ολλανδία, Σλοβακία, Βουλγαρία και Ρουμανία.

Τι περιλαμβάνουν τα σεμινάρια και τα workshops;

Συνεργάτης του 1ου Φεστιβάλ Εκπαίδευσης είναι το EMPLOY ένας από τους πιο σημαντικούς οργανισμούς συμβουλευτικής σε θέματα εκπαίδευσης και σταδιοδρομίας στην Ελλάδα.  Οι σύμβουλοι εκπαίδευσης του ΕMPLOY θα αναλύσουν τις παγίδες του νέου μηχανογραφικού και θα καθοδηγήσουν τους τελειόφοιτους στην ορθή συμπλήρωση του.Επιπρόσθετα θα παρουσιάσουν κεντρική ομιλία με τίτλο «Το Νέο Λύκειο και το Νέο Εξεταστικό Σύστημα, ενημερώνοντάς μαθητές και γονείς για όλες τις αλλαγές στο εξεταστικό μας σύστημα καθώς και τα επαγγέλματα του μέλλοντος». Μεταξύ άλλωντο ACT θα παρουσιάσει διάλεξη με θέμα «Θα ήταν ο Shakespeare και ο Freud καλοί ως σύμβουλοι καριέρας σήμερα; Αναθεωρώντας τη σχέση σπουδών και καριέρας», εκπρόσωπος του CityCollege θα παρουσιάσει το θέμα:«Προσωπικότητα και καριέρα: Τι πρέπει να προσέξω επιλέγοντας τις πανεπιστημιακές σπουδές μου»και το NEW YORK COLLEGEπραγματεύεται το θέμα:«Διαχείριση σταδιοδρομίας = Διαχείριση Εαυτού».

Απαιτείταιπροεγγραφή για τη συμμετοχή στο 1 Φεστιβάλ Εκπαίδευσης Θεσσαλία 2019;

Είναι πολύ σημαντικό οι επισκέπτες να έχουν πραγματοποιήσει την προεγγραφή τους στο site του Φεστιβάλ www.leonardo-pco.gr . Με την εγγραφή τους παραλάβουν τον μοναδικό κωδικό με τον οποίο θα έχουν την ευκαιρία να μπουν σε κληρώσεις για  Υποτροφίες, laptop, tablets και δωροεπιταγές για είδη φοιτητικής επίπλωσης. Υπενθυμίζεται ότι η είσοδος στο Φεστιβάλ είναι ελεύθερη και η συμμετοχή στις παράλληλες εκδηλώσεις και τα workshops είναι εντελώς δωρεάν. Οι ώρες λειτουργίας του Φεστιβάλ είναι από τις 10 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ.

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Άναψε πράσινο φως για το Open Mall στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Τα παιχνίδια & η μόδα στην Αρχαία Ελλάδα και τα Κυκλαδικά ειδώλια