Με έλλειψη προσωπικού η αυλαία στους παιδικούς σταθμούς


Tη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Καρδίτσας, αλλά η κατάσταση που επικρατεί, τουλάχιστον προς το παρόν, είναι «κατάσταση πανικού», αφού η Διευθύντρια κ. Λίνα Τζέλλου, μετά τα αιτήματα παραιτήσεων – συνταξιοδοτήσεων προσωπικού, προσπαθεί να καλύψει τα κενά στους παιδικούς με μετακίνηση προσωπικού ώστε να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία τους. Όπως είπε στη «Γνώμη», παρ’ ότι δεν αποκλείστηκε κανένα παιδί από τις κοινωνικές δομές του Δήμου, εντούτοις υπάρχει δραματική έλλειψη προσωπικού την οποία ευελπιστεί να καλύψει το κράτος με τα 5μηνα που θα αρχίσει να διαθέτει από τις αρχές του Οκτώβρη ή το προσωπικό με 11μηνες συμβάσεις που έχουν αιτηθεί οι Παιδικοί Σταθμοί δια μέσω του Δήμου Καρδίτσας (βρεφονηπιοκόμους, βοηθούς βρεφονηπιοκόμων, μάγειρες κλπ). Κατέληξε δε λέγοντας πως πλήρη εικόνα της επικρατούσας κατάστασης θα έχει στα τέλη του Σεπτέμβρη, όταν πια θα έχει ξεκαθαριστεί πόσα παιδάκια παρέμειναν στους σταθμούς και πόσο προσωπικό χρειάζεται ο κάθε σταθμός για να λειτουργήσει απρόσκοπτα.

Στους άλλους δήμους της χώρας

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας edimosio.gr μόνο το ένα πέμπτο από τους δήμους έχει προσλάβει εποχικό προσωπικό για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του. Μόλις πριν από λίγες μέρες εκδόθηκε εγκύκλιος με την οποία ζητά το υπουργείο από τους δήμους να στείλουν τα αιτήματα τους. Πέρσι τα μεγαλύτερα κενά στους παιδικούς σταθμούς καλύφθηκαν από προσωπικό με δίμηνες συμβάσεις εργασίας. Φέτος οι δήμοι ζητούν οκτάμηνες και ενδεκάμηνες συμβάσεις εργασίας, ενώ κάποιες θέσεις προβλέπονται να καλυφθούν από συμβασιούχους του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας το οποίο όμως θα ξεκινήσει μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Προηγούμενο άρθρο Στον «Διόνυσο» το οινοποιείο Καρδίτσας - «Θα τα πούμε στα δικαστήρια» απειλεί η διοίκηση της υπό εκκαθάριση ΕΑΣ, «δεν φοβόμαστε κανέναν» η απάντηση του «Διόνυσου»
Επόμενο άρθρο 210 άτομα επωφελήθηκαν των δωρεάν εξετάσεων στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα