210 άτομα επωφελήθηκαν των δωρεάν εξετάσεων στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα


Μεγάλη ανταπόκριση από τους δημότες του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα έτυχε το πρόγραμμα πρόληψης που πραγματοποιήθηκε από τις κινητές μονάδες της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και υλοποιήθηκε με συνεργασία του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα και του Κέντρου Υγείας Μουζακίου, υπό την επίβλεψη της επισκέπτριας υγείας κ. Ερμιόνης Βασιλού. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε χθες Παρασκευή στο πρώην δημαρχείο Νεβρόπολης και περιελάμβανε έλεγχο αναπνευστικής λειτουργίας (σπιρομέτρηση για καπνιστές-καπνίστριες άνω των 40 ετών), μαστογραφία (για γυναίκες από 40 έως 60 ετών, μέτρηση οστικής μάζας (έλεγχος για οστεοπόρωση σε γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση και σε άνδρες άνω των 60 ετών και τέλος, μικροβιολογικές εξετάσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη «Γνώμη» η κ. Βασιλού, 72 γυναίκες έκαναν μαστογραφία, έγιναν 30 σπιρομετρήσεις, 150 εξετάσεις για οστεοπόρωση, ενώ 58 άτομα έκαναν 696 βιοχημικές εξετάσεις (αιματολογικές). Τα αποτελέσματα των εξετάσεων δίδονταν αυθυμερόν, εκτός από τις μαστογραφίες, τα αποτελέσματα των οποίων θα αποσταλούν περίπου σε ένα μήνα στον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα και από εκεί θα διανεμηθούν στις ενδιαφερόμενες.

Η κ. Βασιλού

Σε δηλώσεις της στη «Γνώμη» η επισκέπτρια υγείας κ. Ερμιόνη Βασιλού, τόνισε οτι είναι πάγια πολιτική του Κέντρου Υγείας Μουζακίου η πρόληψη και προαγωγή της υγείας και ευχαρίστησε τις κινητές μονάδες της ΔΥΠΕ για την ανταπόκριση στο κάλεσμα τόσο το δικό της όσο και του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα και για την καλή συνεργασία που είχαν αυτό το διάστημα επ’ ωφελεία των κατοίκων της περιοχής. «Τέτοια προγράμματα είναι αναγκαία στις δύσκολες εποχές που βιώνουμε και ευελπιστούμε να συνεχιστούν», κατέληξε η ίδια.

Η κ. Χρήστου

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Όλγα Χρήστου αφού ευχαρίστησε τις κινητές μονάδες για το έργο που επιτέλεσαν για μία ολόκληρη εβδομάδα στον Δήμο, τόνισε οτι ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα προωθεί και συνεργάζεται σε δράσεις για την βελτίωση της υγείας και του βιοτικού επιπέδου των πολιτών του. «Οι δημότες μας είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν σειρά προληπτικών εξετάσεων δωρεάν. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη και πιστεύουμε οτι κάναμε μια καλή αρχή για την ευαισθητοποίηση του κόσμου σε θέματα υγείας και πρόληψης», κατέληξε. Αξίζει να σημειωθεί οτι και οι δύο προαναφερόμενες κυρίες ευχαρίστησαν τους ξενοδόχους και τους εστιάτορες της περιοχής για τη φιλοξενία του προσωπικού των κινητών μονάδων.

Προηγούμενο άρθρο Με έλλειψη προσωπικού η αυλαία στους παιδικούς σταθμούς
Επόμενο άρθρο Πικετοφορία από το ΚΚΕ