Με αναπτυξιακό όραμα η κυβέρνηση, χωρίς πυξίδα η αντιπολίτευση


  Σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, που όχι μόνο η πατρίδα μας αλλά ολόκληρη η παγκόσμια κοινότητα, πλήττετε ποικιλοτρόπως και ενώ  η Κυβέρνηση στοχευμένα, με πρόγραμμα, με σχέδιο και με υπευθυνότητα προσπαθεί να βγάλει τη χώρα, από την οικονομική δίνη με τις λιγότερες επιπτώσεις, ο Αρχηγός της αντιπολίτευσης και η ηγετική του ομάδα, χωρίς στόχους και πυξίδα, ακολουθεί τη γνωστή αντιπολιτευτική τακτική, που ανεξάρτητα, του τι παρουσιάζει η Κυβέρνηση, διαφωνεί σε όλα προσπαθώντας μόνο να έρθει στην εξουσία.

  Σε ένα κομβικό χρονικά σημείο, για το άμεσο και απώτερο μέλλον της χώρας μας, που οι περιστάσεις απαιτούν σταθερότητα, σύνεση, αποφασιστικότητα και δύναμη φυγής προς τα εμπρός, ο Αρχηγός και τα στελέχη της αντιπολίτευσης, αντί να πάρουν σοβαρά το θεσμικό τους ρόλο, ακολουθούν τη γνωστή ισοπεδωτική πολιτική τους, το παραδοσιακό όχι σε όλα.

  Ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση, όλα τα τελευταία χρόνια, βρίσκεται σε συνεχή σύγκρουση με διαπιστωμένες αδυναμίες και χρόνιες παθογένειες, που βάζουν εμπόδια στην πορεία της κοινωνίας,  αγνοώντας το πολιτικό κόστος, προωθούν έμπρακτα το συλλογικό συμφέρον.

  Αντίθετα το ΠΑΣΟΚ του λαϊκισμού, με αρχηγό τον  εμπνευστή του «κάντε τόπο να περάσει η Ελλάδα», εξακολουθεί να ταυτίζει το κομματικό με το δημόσιο συμφέρον και να προκαλεί την κοινή νοημοσύνη.  Έχοντας σύμμαχο την προκλητική εύνοια των ΜΜΕ, προσπαθεί με κάθε τρόπο, να διχάσει την Ελληνική κοινωνία, μιλώντας για ρουσφετολογικές προσλήψεις, τη στιγμή που είναι διάχυτη η αντίληψη ονο ότι οι προσλήψεις στο δημόσιο είναι ελάχιστες και πάντα μέσω ΑΣΕΠ.

  Νομιμοποιούνται άραγε να μιλούν οι εφευρέτες του πιστοποιητικού των κλαδικών και της τοπικών που εκδίδονταν για διορισμό στο δημόσιο και για κάθε άλλη ρουσφετολογική χρήση ;  

  Υποτιμούν την μνήμη και την κρίση των πολιτών, όταν αναφέρονται σε ομηρία εργαζομένων ξεχνάνε το 2004 που η Κυβέρνηση της Ν.Δ., είχε να διαχειριστεί το πρόβλημα περίπου 250.000χιλ. συμβασιούχων ;     

  Αγνοώντας η αξιωματική αντιπολίτευση, τα οικονομικά δεδομένα και τις ανάγκες των πολιτών, προσπαθεί να αναδείξει ως κεντρικό θέμα την πρόκληση εκλογών, αδιαφορώντας για τις περαιτέρω εξελίξεις και για την άρνηση που εκφράζουν οι πολίτες στην διεξαγωγή εκλογών.

  Δεν διστάζουν, να δώσουν την δική τους ερμηνεία, στο αυθεντικό νόημα του Ελληνικού συντάγματος, θαμπωμένοι από την προσδοκία της εξουσίας.

  Προσπαθούν να δημιουργήσουν, μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, χωρίς να νοιάζονται για τις βαρύτατες συνέπιες, που μπορεί να προκληθούν στον τόπο.

  Μηδενιστές των πάντων δεν ομολογούν ούτε καν τα οφθαλμοφανή.

  Τα δημόσια έργα και τις υποδομές που όλη η χώρα απολαμβάνει και που ο Νομός μας έχει ένα μεγάλο μερίδιο μέσα σʼ αυτά. Τα κλειστά γυμναστήρια, οι οδικοί άξονες που μας ενώνουν με τους όμορους Νομούς, το έργο του Αχελώου  που προχωρά, το υδροηλεκτρικό έργο Σμοκόβου που ολοκληρώθηκε, η Ε 65 που ξεκινά, επαρχιακοί δρόμοι απʼ άκρη σʼ άκρη στο Νομό, σχολικά κτήρια, το διοικητήριο και πολλά μικρότερα έργα είναι αδιαμφισβήτητοι μάρτυρες, που σίγουρα θα επιφέρουν και την οικονομική ανάταση.

  Την ίδια ώρα που το ΠΑΣΟΚ κινδυνολογεί, καλλιεργώντας αισθήματα ανασφάλειας και αβεβαιότητας, η Κυβέρνηση εντατικοποιεί τους ρυθμούς της, με στόχο το συλλογικό όφελος και γνώμονα την μελλοντική σταθερή μας πορεία. Εφαρμόζει πολιτικές που στηρίζουν την καθημερινότητα, την απασχόληση,  επιδοτώντας νέους επιστήμονες, χρηματοδοτώντας μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στηρίζοντας τους αγρότες.

 Η χώρα μας βαδίζει με ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο, για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων, της ανάπτυξης, της ανεργίας, της ακρίβειας, του δημόσιου χρέους του σπάταλου κράτους της αξιοποίησης των κοινοτικών πόρων, την κρίση του ασφαλιστικού συστήματος, της ασφάλειας των πολιτών και την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης.

  Προβλήματα που κληροδοτήθηκαν από προηγούμενες Κυβερνήσεις.

  Ένα σχέδιο που βασίζεται στο αναπτυξιακό όραμα, του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, του τρίπτυχου, ανάπτυξη, απασχόληση και κοινωνική δικαιοσύνη.

                                    ΑΣΗΜΙΝΑ ΣΚΟΝΔΡΑ

                        Νομαρχιακή Σύμβουλος

                    &

                                 Πολιτευτής ΝΔ Καρδίτσας

Προηγούμενο άρθρο 18 Αυγούστου 1881/2009: Ο αγώνας για την ελευθερία συνεχίζεται και σήμερα επίκαιρος όσο τότε
Επόμενο άρθρο Αποκαλυπτήρια μνημείων πεσόντων σε Καταφύγι – Αμάραντο – Καστανιά