Με Ανδρεαδάκη η εκπροσώπηση της κυβέρνησης στην παρέλαση της Καρδίτσας


 Ο Ειδικός Γραμματέας Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ανδρέας Ανδρεαδάκης θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου στην Καρδίτσα, όπως ανακοινώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, ενώ το Γενικό Πρόσταγμα της Στρατιωτικής Παρέλασης θα έχει ο Ταγματάρχης Πυροβολικού Αλεξόπουλος Κωνσταντίνος. Κατά τα λοιπά, το πρόγραμμα του φετινού εορτασμού έχει ως εξής:

Α. 27η Οκτωβρίου 2011

Γενικός Σημαιοστολισμός από της 8ης πρωινής ώρας της 26ης Οκτωβρίου μέχρι και της δύσης του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2011.

  1. Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία όλων των βαθμίδων, τις Δημόσιες Υπηρεσίες και τα Ν.Π.Δ.Δ., για τη σημασία της Εθνικής Επετείου.
  1. Ώρα 11:00′ π.μ.

Προσκύνημα και κατάθεση στεφάνων από αντιπροσωπείες μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων και οδηγών στο Μνημείο του Ηρώου των πεσόντων προ του Ιερού Ναού του Αγίου Κωνσταντίνου, με επικεφαλής καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους.

  1. Ώρα 12:00′ π.μ.

Ομιλία στην αίθουσα τελετών της Περιφερειακής Ενότητας (Κουμουνδούρου 29) προς τους υπαλλήλους της Π.Ε., δημοσίους υπαλλήλους, υπαλλήλους Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμών και δημοτικούς υπαλλήλους, από την  κα. Μιντσίδου Μαρία, Υποδ/ντρια του 2ου ΕΠΑΛ, κλάδου ΠΕ06 Αγγλικής Γλώσσας.

  1. Φωταγώγηση των Δημόσιων, Δημοτικών και Κοινοτικών Καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου.

Β. 28η Οκτωβρίου 2011

  • 1. Ώρα 07:30′ π.μ.

Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών με φροντίδα της Ιεράς Μητροπόλεως, η δε Φιλαρμονική θα περάσει από τους κεντρικούς δρόμους και θα παιανίζει θριαμβευτικά θούρια και εμβατήρια.

  • 2. Ώρα 08:30′ π.μ.

Έπαρση της σημαίας στην κεντρική πλατεία με τη φροντίδα του Α.Δ.Φρουράς Καρδίτσας και με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Καρδίτσας.

  • 3. Ώρα 10:30′ π.μ.

Επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου. Προσέλευση επισήμων από ώρα 10:00′ π.μ. Τέλος προσέλευσης ώρα 10:25′ π.μ.  Μετά το πέρας της Δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας μέσα στον Ιερό Ναό από την κα. Μαϊμάνη Χρυσούλα, φιλόλογο, εκπαιδευτικό του 1ου Γενικού Λυκείου Καρδίτσας

  • 4. Ώρα 11:00′ π.μ.

Επιμνημόσυνη δέηση στον προ του Ηρώου των πεσόντων χώρο και κατάθεση στεφάνων από τους κ. Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, Αντιπεριφερειάρχη, Α.Δ. Φρουράς, Δήμαρχο Καρδίτσας, Αστυνομικό Διευθυντή, Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Εφεδροπολεμιστικές Οργανώσεις, Εκπροσώπους Αναπηρικών Οργανώσεων και Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, καθώς και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και λοιποί φορείς.

  • 5. Ώρα 12:00′ π.μ.

Παρέλαση στην οδό Καραϊσκάκη, παρουσία των επισήμων από τη Φιλαρμονική του Δήμου, τμήματα Αναπήρων Πολέμου, Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μαθητών, σπουδαστών, Προσκόπων, Οδηγών, πολιτιστικών συλλόγων, Σχολής Στρατονομίας, Σχολής Αστυφυλάκων και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Μετά την παρέλαση ο κ. Αντιπεριφερειάρχης θα δεξιωθεί τις Αρχές και τους πολίτες στο κατάστημα της Περιφερειακής Ενότητας.

  • 6. Ώρα 17:00′ μ.μ.

Υποστολή σημαίας.

Ο Δήμος Καρδίτσας παρακαλείται για τη διάθεση της Φιλαρμονικής, ο Α.Δ. Φρουράς τα αναγκαία για τη δέηση, η Αστυνομική Δνση Καρδίτσας για την τήρηση της τάξης και η Σχολή Στρατονομίας για τη διάθεση τμήματος απόδοσης τιμών.

Τελετάρχες ορίζονται οι κ:

•1.     Κων/νος Υπερήφανος, υπάλληλος Π.Ε.

•2.     Αναστάσιος Τρίμμης, Εκπαιδευτικός Γραφείου Φυσικής Αγωγής.

•3.     Ουρανία Μπολτσή, υπάλληλος του Δήμου Καρδίτσας.

Προηγούμενο άρθρο Σε καλό δρόμο το αεροδρόμιο Μυρίνης - Παρελήφθη η αρχιτεκτονική μελέτη του πύργου ελέγχου και των κτιριακών εγκαταστάσεων
Επόμενο άρθρο Αιφνίδιος θάνατος 37χρονου Καρδιτσιώτη