Σε καλό δρόμο το αεροδρόμιο Μυρίνης – Παρελήφθη η αρχιτεκτονική μελέτη του πύργου ελέγχου και των κτιριακών εγκαταστάσεων


 Σε καλό δρόμο βρίσκεται η κατασκευή του αεροδρομίου Μυρίνης, μετά και την παραλαβή από το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας στην προχθεσινή του συνεδρίαση της αρχιτεκτονικής μελέτης των κτιριακών εγκαταστάσεων και του πύργου ελέγχου, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Θησέας» αλλά και ίδιους πόρους, γίνεται σε δημοτική έκταση 159 στρεμμάτων με το μήκος του κεντρικού αεροδιάδρομου να φτάνει στα 750 μέτρα και το πλάτος στα 20 μέτρα. Από τη μελέτη προβλέπεται και η κατασκευή παράπλευρων αεροδιαδρόμων αριστερά και δεξιά πλάτους 20 μέτρων ο καθένας. Το κτήριο του πύργου ελέγχου θα είναι βιοκλιματικό με «πράσινο δώμα», θερμοκηπιακό χώρο στο νότο και συστήματα σκίασης.

Επιφυλάξεις

Τις επιφυλάξεις τους εξέφρασαν κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης του σώματος σύμβουλοι της αντιπολίτευσης όχι μόνο για τη χρησιμότητά του αλλά και για το ουτοπικό του εγχειρήματος. Ωστόσο, τόσο ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Παπαλός όσο και οι Αντιδήμαρχοι Μαρκινός και Ευαγγελακόπουλος τόνισαν ότι είναι μοναδική επιτυχία η αδειοδότησή του, όπως επίσης και ότι συμπεριλήφθηκε στους χάρτες αεροπλοϊας της χώρας μας. Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη η διαμόρφωση του κεντρικού αεροδιάδρομου και του περιβάλλοντα χώρου, καθώς επίσης και η κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου. Μετά την παραλαβή της αρχιτεκτονικής μελέτης των κτιριακών, απομένει να εκδοθούν η απόφαση για το τοπικό ρυμοτομικό με ειδικούς όρους δόμησης, η οικοδομική άδεια και τα τεύχη δημοπράτησης.

  

Προηγούμενο άρθρο «ΣΥΜΜΑΖΕΥΕΙ» ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ - Ο Δήμος Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Με Ανδρεαδάκη η εκπροσώπηση της κυβέρνησης στην παρέλαση της Καρδίτσας