Με επιτυχία η διημερίδα για τα φορολογικά, ασφαλιστικά θέματα στην Καρδίτσα


Στα πλαίσια της προσπάθειας για συνεχή ενημέρωση των μελών του, αλλά και όλων των πολιτών του Νομού, ο Σύλλογος Ελευθέρων Επαγγελματιών Λογιστών Φοροτεχνικών Οικονομολόγων ν. Καρδίτσας, διοργάνωσε με επιτυχία, επίκαιρη διημερίδα ενημέρωσης στην πόλη μας με θέματα φορολογικού – ασφαλιστικού ενδιαφέροντος, αλλά και των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, που έχουν μπει πλέον για τα καλά στη ζωή όλων μας, ιδιαίτερα των εφαρμογών που αφορούν το πολυσυζητημένο θέμα του ΕΝΦΙΑ και του Ε-9.

Ο πρόεδρος της Σ.Ε.Ε.Λ.Φ.Ο.Κ. κ. Γιώργος Παπαδημητρίου, στην εναρκτήρια ομιλία του κατά την 1η ημέρας της εκδήλωσης, εκτός των άλλων έθιξε και μερικά βασικά ζητήματα που χρήζουν άμεσης λύσης σχετικά με το επάγγελμα του λογιστή φοροτεχνικού όπως :

  • Τα τιμολόγια παροχής υπηρεσιών μας και η πρόταση να μπορούν να εκδίδονται ως την 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους,

  • Η ηλεκτρονική υπογραφή,

  • Η πιστοποίηση των λογιστών που έχουν άδεια – ταυτότητα και ασκούσαν το επάγγελμα μέχρι την ισχύ του ν.3842/2010.

  • Η εξομάλυνση των αυστηρών προστίμων, γιατί ο σκοπός θα πρέπει να είναι η πρόληψη και όχι η εξόντωση.

  • Το ζήτημα των έμμεσων τεχνικών ελέγχου λογιστών-φοροτεχνικών σε σχέση με τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς μέσω των οποίων διακινούνται ποσά τρίτων -πελατών- για την πληρωμή υποχρεώσεων (Φ.Π.Α., Φ.Μ.Υ. κ.λπ.). και βέβαια, το μεγαλύτερο πρόβλημα:

  • Οι ασφυκτικές ημερομηνίες υποβολής όλων των ειδών των δηλώσεων, επιρριπτόμενων και παρακρατούμενων φόρων, κυρίως δε, της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος όπου ο νομοθέτης έχει βάλει ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής της, την 30η Απριλίου 2014.

  • Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην φορολόγηση των αγροτών, με έμφαση στην πιθανολογούμενη φορολόγηση των αγροτικών ενισχύσεων και επιδοτήσεων, κάτι που έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Καρδίτσας κ. Ηλίας Αντωνίου, ο Προιστάμενος των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Συνεταιριστικής τράπεζας Καρδίτσας κ. Παναγιώτης Τουρναβίτης, ενώ για λογαριασμό της Ομοσπονδίας παρευρέθηκε ο Γ. Γ. κ. Βασίλης Καμπάνης.

Η Προισταμένη Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών του taxisnet κ. Σεχπερίδου Σοφία η οποία άνοιξε την ενημέρωση, αναφέρθηκε στις νέες υπηρεσίες του taxisnet, τα προβλήματα και τρόπους αντιμετώπισής τους.

Ο κ. Δημήτρης Μπούρλος, δικηγόρος, αναφέρθηκε σε ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά θέματα, τα οποία έχουν πάντα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όλους.

Τέλος ιδιαίτερη επιτυχία είχε η ζωντανή μετάδοση μέσω internet (live streaming), κάτι που έγινε και στη 2η ημέρα στο Κινηματοθέατρο Καρδίτσας.

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ.

.

Προηγούμενο άρθρο 4 νεκροί από τροχαία ατυχήματα τον Οκτώβρη στη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Συν-κινούμαστε, συμπαραστεκόμαστε, συμπορευόμαστε