Με Εργαστήρια παραδοσιακού κεφαλόδεσμου οι ΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ


 Με Εργαστήρια παρουσίασης παραδοσιακού Κεφαλόδεσμου της Καραγκούνας, της Αγραφιώτισσας και της Αργιθεάτισσας συνεχίστηκαν το απόγευμα της Τρίτης οι ΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ που διοργανώνει το Κέντρο Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας Καρδίτσας ΄΄Ο ΑΠΟΛΛΩΝ΄΄ και είναι αφιερωμένες στη μάνα.

Τα Εργαστήρια πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα του Κέντρου Απόλλων που βρίσκονται επί της οδού Ομήρου 10 και θα συνεχιστούν και σήμερα από τις 6.00 μέχρι τις 8.00 το απόγευμα.

Το χθεσινό πρόγραμμα περιλάμβανε τις ενότητες : «Ο καθημερινός κεφαλόδεσμος της Καραγκούνας από την παιδική ηλικία μέχρι τα γηρατειά» (Θεωρητικό μέρος: Αθηνά Σιδέρη – Μιχαλάκη, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής  Υποψ. Μεταπτυχιακή φοιτήτρια / Πρακτικό μέρος: Μαίρη Μπάλλα, Βάσω Κοζιού – Κολοφωτιά) και «Ο καθημερινός κεφαλόδεσμος της Αγραφιώτισσας και της Αργιθεάτισσας από την παιδική ηλικία μέχρι τα γηρατειά» (Θεωρητικό μέρος: Σοφία Μητρούλια, Νηπιαγωγός – Υπεύθ. Τύπου του Κέντρου Ιστορικής & Λαογραφικής Έρευνας «Ο Απόλλων» / Πρακτικό μέρος: Βούλα Παπαχρήστου)

Το σημερινό πρόγραμμα (Τετάρτη 5 Μαϊου) περιλαμβάνει τα εξής :

>  Εργαστήρι παρουσίασης Παραδοσιακού Κεφαλόδεσμου Καραγκούνας με θέμα: «Ο κεφαλόδεσμος της Σοφαδίτισσας νύφης»

Θεωρητικό μέρος: Κατερίνα Σταθοπούλου, Φιλόλογος – Πρόεδρος Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας / Πρακτικό μέρος: Μαρία Κεραμίδα, Τασούλα Κοσκινιώτη, Χριστίνα Παπαλοπούλου

> Εργαστήρι παρουσίασης Παραδοσιακού Κεφαλόδεσμου με θέμα: «Η σκούφια περιοχής Παλαμά»

Θεωρητικό μέρος: Απόστολος Φιρφιρής, Σχολικός Σύμβουλος Β / θμιας Εκπ/σης – Αντιδήμαρχος Δήμου Παλαμά / Πρακτικό μέρος: Απόστολος Φιρφιρής

Την Πέμπτη 6 Μαϊου σειρά θα έχει το τιμητικό αφιέρωμα στο μεγάλο λαϊκό ζωγράφο  και σκηνογράφο Τάσο Ζωγράφο. Το αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί στις 7.30μμ στην αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης, ενώ στη ζωή και το έργο του Τάσου Ζωγράφου θα αναφερθεί η υπεύθυνη εκδηλώσεων του Κέντρου Απόλλων κ. Δήμητρα Χαβδούλα. Θα ακολουθήσει η παρουσίαση του βιβλίου του «Σκηνικό Ζωής, Τάσος Ζωγράφος» από τα Ελληνικά Γράμματα», αποσπάσματα του οποίου θα διαβάσουν :  ο Μήτσος Κασόλας, θεατρικός συγγραφέας, ο Χρήστος  Σιάφκος, δημοσιογράφος – συγγραφέας, ο Μάκης Χάρμπας, Καραγκιοζοπαίχτης και η Μαρία Τσιούμα, Δασκάλα – ποιήτρια. Η συγκεκριμένη εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με τα βιβλιοπωλεία Παιδεία και τα κρασιά που θα προσφερθούν είναι προσφορά του Οινοποιείου Καραμήτρος. Επίσης, θα υποστηριχτεί μουσικά από το συγκρότημα «Χρόες».

Η αυλαία θα κλείσει την Κυριακή  με μία μοναδική μουσικοχορευτική παράσταση με τραγούδια και χορούς αφιερωμένα στη μάνα, τις ανησυχίες της και τους καήμους της.

Οι εκδηλώσεις γίνονται σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, τη Νομαρχία, το Δήμο, την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων και τη Δ/νση Α ΄ θμιας Εκπ/σης.

Προηγούμενο άρθρο Ο Καλλικράτης είναι μέρος του πολέμου που δέχεται ο λαός
Επόμενο άρθρο Πραγματοποιήθηκε η κατασκευή του φράγματος ΚΑΡΑΜΠΑΛΗ