Πραγματοποιήθηκε η κατασκευή του φράγματος ΚΑΡΑΜΠΑΛΗ


  Έγινε στις 4/05/2010 στον ποταμό «ΚΑΡΑΜΠΑΛΗ» η κατασκευή του φράγματος κεφαλής του αρδευτικού δικτύου Μέλισσας – Γοργοβιτών – Αγίων  Θεοδώρων και ευρύτερης περιοχής, από τους εμπλεκόμενους με την άρδευση Δήμους.

 Οι εργασίες κατασκευής του φράγματος περιελάμβαναν τη χρήση ανυψωτικού μηχανήματος (γερανού) για την τοποθέτηση των ορθοστατών (σιδηροπασάλων) ως και χειρονακτικής εργασίας από εξειδικευμένο συνεργείο το οποίο εκτός της τοποθέτησης των σιδηροπασάλων προέβη και στην τοποθέτηση των ξύλινων υλικών του φράγματος (σανίδων).

 Τις εργασίες επέβλεπαν προσωπικά οι  Δήμαρχοι Παλαμά και Κάμπου κ Βασίλης Καραδήμος και Κων/νος Παπαλός ως και ο Αντιδήμαρχος Παλαμά κ Κων/νος Σιδέρης.

 Από πλευράς της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης επιτόπου του έργου παραβρέθηκαν ο αρμόδιος για τα αγροτικά θέματα Αντινομάρχης κ Κώστας Τέλιος, ο Γενικός Γραμματέας κ Απόστολος Γκούβης και ο Προϊστάμενος του τμήματος Αξιοποίησης έργων και Υποδιευθυντής  της Διεύθυνσης Εγγείων Βελτιώσεων  κ Νίκος Τσιότσιος.

 Επισημαίνεται ότι η κατασκευή του εν λόγω φράγματος μαζί με το φράγμα στην περιοχή Σταυρού επί του ποταμού «ΚΑΛΕΝΤΖΗ», που έχει ήδη κατασκευασθεί, σηματοδοτούν  στην ουσία  την έναρξη της αρδευτικής περιόδου στις εκτός δικτύου Ταυρωπού περιοχές του Νομού Καρδίτσας.

Προηγούμενο άρθρο Με Εργαστήρια παραδοσιακού κεφαλόδεσμου οι ΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ
Επόμενο άρθρο ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΣΤΑ 65 ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ