Με ευχολόγια δεν λύνονται τα προβλήματα επαναλαμβάνει ο Κ.Καραμανλής


Το δίλημμα υπευθυνότητα ή λαϊκισμός επανέφερε για μια ακόμα φορά ο πρωθυπουργός, ο οποίος το Σάββατο πραγματοποίησε περιοδεία στο Βόλο. Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης, ασκώντας κριτική στην Αντιπολίτευση.

Μιλώντας σε πρώτο πρόσωπο ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι έχει πλήρη συναίσθηση της κρισιμότητας των περιστάσεων και ότι γνωρίζει ότι πολλά νοικοκυριά πιέζονται και τα βγάζουν πέρα δύσκολα.

«Πήραμε και θα πάρουμε κάθε αναγκαίο, κάθε εφικτό μέτρο. Οφείλω όμως να πω ότι δεν δικαιούμαι να υποθηκεύσω αυτά που με θυσίες πετύχαμε στα χρόνια που πέρασαν. Αυτά δηλαδή που επιτρέπουν στην Οικονομία μας να εμφανίζει σήμερα ισχυρότερες αντοχές και καλύτερες προοπτικές από τις οικονομίες των εταίρων μας στην ΕΕ.»

Ο πρωθυπουργός άσκησε κριτική στην αντιπολίτευση, λέγοντας: «Οι δήθεν απλόχερες πολιτικές και τα ‘πακέτα’, που τάζουν ανεύθυνα οι γνωστοί δημοκόποι, δεν σημαίνουν ενδιαφέρον για τον πολίτη. Σημαίνουν υποταγή των πάντων στην κομματική σκοπιμότητα. Σημαίνουν αδιαφορία για την οικονομία και τις αντοχές της. Είναι κατάφορος εμπαιγμός στους πολίτες.

» Τα προβλήματα δεν λύνονται με ευχολόγια. Τα προβλήματα λύνονται με σοβαρές, με υπεύθυνες πολιτικές. Από το να είμαι πρόσκαιρα ευχάριστος, επιλέγω να είμαι χρήσιμος για τον τόπο. Η πρόκληση για όλους μας είναι ξεκάθαρη. Ο καθένας καλείται να κάνει τις επιλογές του: Ανάμεσα στις εντυπώσεις και το ουσιαστικό αποτέλεσμα. Ανάμεσα στα ευχολόγια και τις πραγματικές λύσεις. Ανάμεσα στην επιπολαιότητα και τη σοβαρότητα.»

Ο Κώστας Καραμανλής επισκέφθηκε διαδοχικά το Επιμελητήριο Βόλου, τη σήραγγα της υπό κατασκευή Περιφερειακής Οδού Βόλου και τη Συνεταιριστική Βιομηχανία Γάλακτος ΕΒΟΛ, στη Βιομηχανική Ζώνη.

Αντιδράσεις από τα κόμματα

Σχολιάζοντας την ομιλία Καραμανλή το ΚΚΕ σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Η ευθύνη του λαού είναι να ορθώσει το ανάστημά του και να σταματήσει να ανέχεται τον εμπαιγμό και τους εκβιασμούς της κυβέρνησης και των κομμάτων του Μάαστριχ.

» Η ευθύνη των μισθωτών, των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων και των μικρομεσαίων αγροτών είναι να μην ξεγελαστούν, να μη φοβηθούν, να μη δεχτούν να πληρώσουν τις συνέπειες μιας κρίσης για την οποία δεν ευθύνονται.»

Κατά τον ΣΥΝ, η μόνη αλήθεια που ακούστηκε από τα χείλη του κ. Καραμανλή είναι πως τα προβλήματα δεν λύνονται με ευχολόγια. «Μάλλον, πρόκειται για την πρώτη αυτοκριτική ομολογία από μεριάς του» σχολίασε, μεταξύ άλλων.

Προηγούμενο άρθρο 34ο Rally Sprint λίμνης Σμοκόβου
Επόμενο άρθρο Στα μονοπάτια των Αθαμάνων