Ειδήσεις

Με μέτρα ασφαλείας η υποδοχή και λιτάνευση της τιμίας κάρας του Πολιούχου Αγίου Σεραφείμ


Πανηγυρίζει το Σάββατο 2 Μαΐου και την Κυριακή (των Μυροφόρων) 3 Μαΐου ἡ πόλη της Καρδίτσας και η Ιερά Μητρόπολή μας, τιμώντας, όπως κάθε χρόνο, τον άγιο και προστάτη της ένδοξο ιερομάρτυρα Σεραφείμ.

Το πρόγραμμα των εφετινών εκδηλώσεων, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των απαγορευτικών μέτρων εκ μέρους της Ελληνικής Κυβερνήσεως, έχει ως εξής.

Σάββατον2 Μαΐου (παραμονή εορτής)

Ώρα 7:00΄μ.μ. Υποδοχή της τιμίας κάρας του αγίου και ενδόξου ιερομάρτυρος Σεραφείμ εις την είσοδον του αυλογύρου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης και τέλεσις της ακολουθίας του Μεγάλου Εσπερινού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Τιμοθέου.

Κυριακή Μυροφόρων – 3 Μαΐου

Ώρα 7:00΄π.μ. Έναρξις της ακολουθίας του Όρθρου εις τον Μητροπολιτικόν Ιερόν Ναόν.

Ώρα 8:45΄π.μ. Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Τιμοθέου.

Ώρα 10:30΄π.μ. Λιτάνευσις τιμίας κάρας και της ιεράς εικόνος του εορταζομένου αγίου ιερομάρτυρος Σεραφείμ, εντός του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού.

Οι λατρευτικές Συνάξεις προς τιμήν του Αγίου, οι οποίες θα τελεσθούν στον Ιερό Μητροπολιτικό μας Ναό, θα αναμεταδοθούν ζωντανά: από την ιστοσελίδα της Ιεράς μας Μητροπόλεως www.imthf.gr και από το επίσημο κανάλι στο youtube του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης

 

Προηγούμενο άρθρο Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός απαντάει στον δήμαρχο Τρικκαίων
Επόμενο άρθρο Δεν θα δημιουργηθεί δομή μεταναστών στη λίμνη Πλαστήρα