Ειδήσεις

Με μεγάλη συμμετοχή παιδιών, ολοκληρώθηκε το Συλλέγω Εμπειρίες


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στις παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας το πρόγραμμα «Συλλέγω Εμπειρίες»,  «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», που υλοποιήθηκε με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος σε συνεργασία με το Future Library (www.futurelibrary.gr) και με την υποστήριξη της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (www.nlg.gr).

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου (Ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν), οι Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. από τις 2 έως τις 8 Απριλίου υλοποίησαν 18 δράσεις για παιδιά και μαθητές τάξεων των δημοτικών σχολείων της πόλης μας και των δημοτικών διαμερισμάτων Καρδιτσομάγουλας και Αρτεσιανού, σε έξι παιδικές βιβλιοθήκες και τη Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας.

Έξι λέξεις κλειδιά (Μαγεία, Θέα, Κλίμακα, Υλικά, Φως και Συλλογή) έγιναν η αφορμή, να διαβάσουμε, έξι πολύ ωραία βιβλία: «Η Μικρή Σάρλοτ σκηνοθέτης» του Frank Viva από τις εκδόσεις «Μέλισσα» , «Η ιστορία του Ηλία που αγαπούσε τα βιβλία» της Julia Dοnaldson, από τις εκδόσεις «Πατάκη», «Ο πιλότος και ο Μικρός πρίγκιπας – Η ζωή του Αντουάν ντε Σεντ Εξιπερί» του Peter Sis, από τις εκδόσεις «Μεταίχμιο», «Ο κήπος του Ματίς» της Samantha Friedman, από τις εκδόσεις «Μέλισσα», «Νοτούρνο» της Isol, από τις εκδόσεις «Μάρτης» και το «Πηγαινέλα στα σύννεφα» του Αλέξη Κυριτσόπουλου, από τις εκδόσεις «Ίκαρος».

Παίξαμε παιχνίδια, γράψαμε ποιήματα, γίναμε κατά περίπτωση «Νάνοι ή γίγαντες» και περάσαμε μαγικές κλειδαριές, διαβάσαμε στο σκοτάδι, φτιάξαμε κολάζ που θα «ζήλευε» κι ίδιος ο Ματίς, γίναμε σκηνοθέτες, ηθοποιοί, καλλιτέχνες, ζωγράφοι και εξερευνητές του κόσμου των παιδικών βιβλιοθηκών, χαμένοι στην όμορφη και πολύχρωμη θάλασσα των βιβλίων.

Τις δράσεις μας παρακολούθησαν περίπου 350 παιδιά, ενώ σε μία από αυτές συμμετείχε και το 3ο ΚΔΑΠ του Δήμου Καρδίτσας.

Ήταν ένα χορταστικό και γεμάτο «Εμπειρίες» 8ήμερο!!!

Επόμενη μεγάλη δράση των παιδικών βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ. η μέρα του ρόδου, στις 23 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, στην Κεντρική πλατεία της πόλης μας, με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων!!!

Προηγούμενο άρθρο Παρουσίαση παραμυθιού στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Μουζακίου
Επόμενο άρθρο Εκδήλωση για τη θέση της γυναίκας στους κοινωνικούς αγώνες