Ειδήσεις

Με τηλεδιάσκεψη συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας


Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας με τηλεδιάσκεψη (πλατφόρμα ciscowebex) στις 19-11-2020, ημέρα Πέμπτη και ώρα 6.00’ μ.μ με θέματα ημερήσιας διάταξης τα παρακάτω:

  1. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την αποζημίωση όλων των πληγέντων δημοτών από τις καταστροφικές πλημμύρες του “ΙΑΝΟΥ” (εισ.: κ. δήμαρχος)
  2. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με έγκριση του Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης / Βραχείας διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων στο Δήμο Καρδίτσας σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Γενικό Σχέδιο Πολιτικής Προστασίας με την κωδική ονομασία “ΔΑΡΔΑΝΟΣ” (εισ.: αντιδήμαρχος Σπ. Κουρτεσιώτης)
  3. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με έγκριση του Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης / Βραχείας διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση σεισμών στο Δήμο Καρδίτσας σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Γενικό Σχέδιο Πολιτικής Προστασίας με την κωδική ονομασία “ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ” (εισ.: αντιδήμαρχος Σπ. Κουρτεσιώτης)
  4. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με έγκριση του Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης / Βραχείας διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών στο Δήμο Καρδίτσας σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Γενικό Σχέδιο Πολιτικής Προστασίας με την κωδική ονομασία “ΙΟΛΑΟΣ” (εισ.: αντιδήμαρχος Σπ. Κουρτεσιώτης)
  5. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με καθορισμό φόρων, τελών και δικαιωμάτων του Δήμου Καρδίτσας έτους 2021 (εισ.: αντιδήμαρχος Ηλ. Σχορετσανίτης)
  6. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με έγκριση της 15ης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού Δήμου Καρδίτσας έτους 2020 (εισ.: αντιδήμαρχος Ηλ. Σχορετσανίτης)
  7. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με μείωση των μισθωμάτων των σχολικών κυλικείων σε ποσοστό 40% για το σχολικό έτος 2020-2021 κατά τους ορισμούς του άρθρου 44 του ν. 4735/2020 «ρυθμίσεις για τα μισθώματα ακινήτων σε κοινοχρήστους χώρους και δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης» (εισ.: αντιδήμαρχος Ηλ. Σχορετσανίτης)
  8. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με μείωση του ενοικίου των επιχειρήσεων που συμπεριλαμβάνονται στους πληττόμενους ΚΑΔ και μισθώνουν ακίνητα από το Δήμο Καρδίτσας κατά 40% τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2020 σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 6 του άρθρου δεύτερου της από 20-03-2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’ 68), η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν. 4683/2020 (Α’ 83), όπως ισχύει (εισ.: αντιδήμαρχος Ηλ. Σχορετσανίτης)
  9. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με καθιέρωση 24ωρης λειτουργίας και κατά τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες των Ληξιαρχείων όλων των δημοτικών ενοτήτων του Δήμου Καρδίτσας (εισ.: αντιδήμαρχος Αριστ. Σπάνιας)
  10. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με ονομασία ανωνύμων οδών πόλης Καρδίτσας (εισ.: αντιδήμαρχος Αριστ. Σπάνιας)
  11. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με ανανέωση συμβάσεων εργαζομένων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την υλοποίηση της πράξης “Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών – Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Καρδίτσας” (εισ.: αντιδήμαρχος Ουρ. Σούφλα)
  12. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με ανανέωση συμβάσεων εργαζομένων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την υλοποίηση της πράξης “Κέντρο Κοινότητας Δήμου Καρδίτσας” (εισ.: αντιδήμαρχος Ουρ. Σούφλα)
  13. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Καρδίτσας και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (ΕΟΔΔ) για την “Κατάρτιση του Σχεδίου Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια και το Κλίμα (ΣΔΑΕΚ) του Δήμου Καρδίτσας” (εισ.: Νατ. Τζέλλου)
  14. Συζήτηση και λήψη απόφασης επί της ένστασης του κ. Μήτσιου Αλεξ. κατά της υπ’αριθ. 167/2020 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου περί τροποποίησης του εγκεκριμένου σχεδίου της πόλης Καρδίτσας στα Ο.Τ Γ 509 και 528 β (εισ.: αντιδήμαρχος Γ. Μάττας)
  15. Συζήτηση και λήψη απόφασης επί αιτήματος της Ένωσης Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Καρδίτσας για παραχώρηση χώρου σε κεντρική πλατεία της πόλης για ανέγερση μνημείου πεσόντων αστυνομικών (εισ.: αντιδήμαρχος Γ. Μάττας)
  16. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με καθορισμό τιμής μονάδας για προσκύρωση δημοτικής έκτασης στην ιδιοκτησία Σκουρελιώτη Γεωργίας στο Ο.Τ Γ 1214 της περιοχής επέκτασης Καμινάδων (εισ.: αντιδήμαρχος Γ. Μάττας)
  17. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με καθορισμό τιμής μονάδας για ιδιωτική έκταση που δεν αφαιρέθηκε ως εισφορά σε γη και μετατρέπεται σε χρηματική εισφορά για την ιδιοκτησία της Σκουρελιώτη Γεωργίας στο Ο.Τ Γ 1214 της περιοχής επέκτασης Καμινάδων (εισ.: αντιδήμαρχος Γ. Μάττας)
  18. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με εκμίσθωση αγροτεμαχίου –καλλιεργήσιμης γης- της Κοινότητας Γεωργικού της Δ.Ε. Μητρόπολης (εισ.: αντιδήμαρχος Ηλ. Σχορετσανίτης)
  19. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με εκμίσθωση δημοτικoύ ακινήτου “αποθήκη πρώην ΕΑΣΚ” στην Κοινότητα Καλλιφωνίου της Δ.Ε Καλλιφωνίου (εισ.: αντιδήμαρχος Ηλ. Σχορετσανίτης)
  20. Συζήτηση και λήψη απόφασης επί αιτήματος της ΑΝΚΑ ΑΕ για παράταση της σύμβασης μίσθωσης του υπ’αριθ. Ι-24 καταστήματος της Δημοτικής Αγοράς (εισ.: αντιδήμαρχος Ηλ. Σχορετσανίτης)
  21. Συζήτηση και λήψη απόφασης επί αιτήματος της ατομικής επιχείρησης “Gspot outdoor advertising” για παράταση σύμβασης μίσθωσης κοινόχρηστου χώρου για τοποθέτηση διαφημιστικών πλαισίων (εισ.: αντιδήμαρχος Ηλ. Σχορετσανίτης)

 

 

Προηγούμενο άρθρο 47 χρόνια από την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου
Επόμενο άρθρο Σε δρόμο υλοποίησης το έργο Καρδίτσα-Δέλτα