Ειδήσεις

Σε δρόμο υλοποίησης το έργο Καρδίτσα-Δέλτα


Το δρόμο της υλοποίησης παίρνει το έργο Καρδίτσα-Δέλτα, ύψους 42 εκατ. ευρώ, το οποίο αναμένεται να αλλάξει σημαντικά την είσοδο της πόλης και να δώσει μια νέα αναπτυξιακή ώθηση.

Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο και πολύπλευρα σημαντικό έργο η σύμβαση του οποίου υπεγράφη στις 12.00 το μεσημέρι της Δευτέρας 16 Νοεμβρίου, στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, ανάμεσα στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστό και τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας «P & C Development» που θα αναλάβει την κατασκευή του.

Με την υλοποίηση του εν λόγω έργου θα βελτιωθεί ο οδικός άξονας της Εθνικής Οδού που συνδέει την Άρτα και το Βόλο μέσω Τρικάλων και Καρδίτσας, από τον κόμβο του Δέλτα έως τον κόμβο Αθηνών.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε  ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός (κατά τη διάρκεια σχετικής συνέντευξης τύπου που παραχώρησε): «Υπογράφουμε τη σύμβαση για το μεγαλύτερο οδικό έργο που αλλάζει την εικόνα της Καρδίτσας, την αρχιτεκτονική του τοπίου. Είναι το μεγαλύτερο έργο που γίνεται στη Θεσσαλία σε ότι αφορά αστικό ιστό. Κατασκευάζονται συνολικά 6 χιλιόμετρα κύριας οδικής αρτηρίας διπλής κατεύθυνσης και 6,5 χιλιόμετρα παράπλευρο δίκτυο, το οποίο έχει σχεδιαστεί με τέτοιον τρόπο ώστε να εξυπηρετούνται όλες οι υφιστάμενες επιχειρήσεις. Θα υπάρχουν και τέσσερις κυκλικοί κόμβοι. Ένα έργο το οποίο θα δώσει 8,5 εκατ. απαλλοτριώσεις. Θα ολοκληρωθεί σε τρία χρόνια. Εδώ και 9 μήνες ήμασταν έτοιμοι να υπογράψουμε αλλά ο νόμος περί απαλλοτριώσεων και η πανδημία δημιούργησαν προβλήματα. Το έργο θα γίνει και θα γίνει με τον καλύτερο τρόπο. Είναι για όλους και θα δουλέψει κόσμος».

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κώστας Νούσιος τόνισε πως πρόκειται για ένα έργο το οποίο θα αλλάξει την πόλη και θα δείξει πόσο σύγχρονη είναι.

Ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος υπογράμμισε πως το έργο θα αλλάξει σημαντικά την όψη της πόλης και οι Καρδιτσιώτες θα έχουν μια είσοδο όπως όλες οι ευρωπαϊκές πόλεις.

«Με μεράκι, συνέργεια και αποφασιστικότητα όλα γίνονται» κατέληξε ο δήμαρχος.

Προηγούμενο άρθρο Με τηλεδιάσκεψη συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Ψηφιακό εργαστήριο για το ψηφιακό μάρκετινγκ και το ηλεκτρονικό εμπόριο