Ειδήσεις

Με 2.000 λαμπτήρες LED αλλάζει ο φωτισμός της Καρδίτσας


Συνεχίζεται η αντικατάσταση των συμβατικών λαμπτήρων φωτισμού και η αναβάθμισή τους με σύγχρονα φωτιστικά τύπου LED σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, αλλά και σε Κοινότητες του Δήμου Καρδίτσας!

Το τελευταίο διάστημα έχουν αντικατασταθεί περισσότερα από 800 φωτιστικά σώματα σε οδούς της πόλης (Τρικάλων, Κων. Καραμανλή, Φαναρίου, Σαρανταπόρου, Δημ. Λάππα, Μυρμιδόνων, Καποδιστρίου, Ηρ. Πολυτεχνείου, Αγ. Κωνσταντίνου, Θεσσαλιώτιδος, Δ. Εμμανουήλ, Κουμουνδούρου, Ταλιαδούρου, Καραϊσκάκη, Ανδ. Παπανδρέου, Υψηλάντου, Μπλατσούκα, Σωτήρος, Χρ. Τέγου, Φλωράκη, Ταυρωπού).

Οι αντικαταστάσεις συνεχίζονται καθημερινά σε νέους δρόμους και ο προγραμματισμός του Δήμου είναι το  επόμενο διάστημα πρόκειται να τοποθετηθούν  περισσότερα από 1200 αντίστοιχα φωτιστικά, ώστε  να αντικατασταθούν σταδιακά όλα τα ενεργοβόρα συμβατικά σώματα με λαμπτήρες Νατρίου/Υδραργύρου (125 – 250W) τόσο στην πόλη αλλά και σε Τοπικές Κοινότητες.

Ο φωτισμός LED είναι εντυπωσιακά αποδοτικότερος, πολύ πιο οικονομικός και φιλικός προς το περιβάλλον σε σχέση με τους συμβατικούς λαμπτήρες, αλλά και με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Με την αντικατάσταση του φωτισμού πραγματοποιείται εξοικονόμηση ενέργειας κατά τουλάχιστον 60% η οποία οδηγεί σε εξοικονόμηση σημαντικών πόρων που πληρώνει ετησίως ο Δήμος Καρδίτσας σε τιμολόγια οδοφωτισμού. Ταυτόχρονα, έχουμε ραγδαία μείωση και του ετήσιου κόστους συντήρησης, λόγω της τεχνολογίας της οποίας η διάρκεια ζωής φτάνει τα 20 έτη, καθώς και μείωση βλαβών και χρόνου αποκατάστασης.

Πέρα από το κόστος, ο εκσυγχρονισμός του οδοφωτισμού μέσω της βελτίωσης των ποιοτικών και ποσοτικών φωτομετρικών μεγεθών (φωτεινή και χρωματική απόδοση, φωτορρύπανση, θάμβωση κτλ), αναδεικνύει το νυχτερινό αστικό φυσικό περιβάλλον, στο οποίο οι πεζοί και τα μέσα μεταφοράς θα κινούνται με περισσότερη άνεση και ασφάλεια.

Το έργο υλοποιείται χωρίς δανεισμό, με ίδια έσοδα του Δήμου Καρδίτσας, απόρροια της σημαντικής εξοικονόμησης πόρων που έχει επιτευχθεί από τη Δημοτική Αρχή.

 

Προηγούμενο άρθρο Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καρδίτσας για τις μεταθέσεις
Επόμενο άρθρο Η εορτή των Αγίων Τριών Ιεραρχών στην Καρδίτσα