Μια αξέχαστη Τσικνοπέμπτη στο Α+ Β Βρεφονηπιακό σταθμό Δήμου Καρδίτσας


Τα παιδιά και το προσωπικό του Α – Β Βρεφονηπιακού σταθμού Δήμου Καρδίτσας σε συνεργασία με τους γονείς διοργάνωσαν στον παιδικό  σταθμό μια γιορτή αφιερωμένη στους αφανείς ήρωες της οικογένειας  ‘’στους παππούδες και στις γιαγιάδες των παιδιών‘’.

Τα παιδιά τραγούδησαν αποκριάτικα τραγούδια, χόρεψαν χορούς αποκριάτικους και παραδοσιακούς,  έπαιξαν παιχνίδια(στεφάνια, τσουβαλοδρομίες, κορίνες, ζωάκια, λουκούμι,  κτλ) δραματοποίησαν το τραγούδι «ο κάβουρας παντρεύεται»,  έπλεξαν το παραδοσιακό Γαϊτανάκι και το ξέπλεξαν οι παππούδες με τις γιαγιάδες .

Μικροί,  μεγάλοι και το προσωπικό χόρεψαν, γλέντησαν και όλοι μαζί γεύτηκαν τα εδέσματα του ωραίου μπουφέ που έγινε με προσφορές γονιών και γιαγιάδων. Συγχρόνως τηρήθηκε το έθιμο της Τσικνοπέμπτης και στην αυλή του παιδικού στήθηκαν ψησταριές όπου «τσικνίστηκαν»  σουβλάκια και  λουκάνικα .

Τέλος τα παιδιά χάρισαν σε παππούδες και γιαγιάδες ένα μικρό αναμνηστικό δωράκι και αφού ανταλλάχθηκαν ευχές για Καλή Αποκριά ευχήθηκαν όλοι να υπάρξουν και άλλες τέτοιες γιορτές.

Προηγούμενο άρθρο Χορό διοργάνωσε η σχολή χορού Μαρίας Καραπαναγιώτη και η ομάδα Χορού ΔΡΥΑΔΕΣ ΕΝ ΠΛΩ
Επόμενο άρθρο Ίδρυση Πανθεσσαλικού Συνδέσμου Αγροτικών Φωτοβολταϊκών