Ειδήσεις

Μια ουράνια εμπειρία έζησαν τα παιδιά του κατηχητικού του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Καρδίτσας


Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον με, αυτή η θεία προσευχή αντηχεί νύχτα ημέρα σε κάθε γωνιά των ευλογημένων βράχων των Μετεώρων. Ψαλμωδίες ουράνιες, από ανθρώπους που η ζωή τους είναι απόλυτα δοσμένη στον Θεό.

Στην μοναστική <<λιθόπολη>>  τον φάρο πνευματικής ακτινοβολίας τα Άγια Μετέωρα, που προκαλούν θαυμασμό και δέος σε όλο τον κόσμο, ήταν η επιθυμία των παιδιών του κατηχητικού του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Καρδίτσας να τα επισκεφτούν. Και η επιθυμία τους αυτή έγινε πραγματικότητα την Κυριακή 3 Απριλίου 2016.                                                        Με τις ευχές και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Τιμοθέου, μετά τον Εκκλησιασμό και την μετάληψη της Θείας Κοινωνίας, ένα κατηχητικό διαφορετικό για την φετινή χρονιά. Με την συνοδεία του προϊσταμένου του Ιερού Ναού, π. Βασίλειο Σιαματά και τον υπεύθυνο του γραφείου νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως μας, π. Παναγιώτη Καλλιώρα, αφήσανε τον γνώριμο και ζεστό χώρο του κατηχητικού τους, για να δούνε από κοντά τους βράχους του Θεού και τους ευλογημένους μοναχούς των μετεώρων, που άφησαν τον κόσμο και αφιέρωσαν την ζωή τους στον Ιησού Χριστό και προσεύχονται νύχτα, ημέρα, καλοκαίρια και χειμώνες για την σωτηρία του κόσμου. Να δούνε από κοντά κάποιους συνανθρώπους μας, που κοπιάζουν πολύ για να μπουν στον Παράδεισο

Προορισμός τους  η Ιερά Μονή Βαρλαάμ, όπου δεχθήκανε την ζεστή φιλοξενία των μοναχών της. Γνωρίσανε ανθρώπους γλυκύτατους, χαμογελαστούς, ευγενικούς, ταπεινούς, με πλούσια καρδιά, καρδιά περιβόλι γεμάτη με σπάνια λουλούδια. Έχοντας  βιώσει με την εκδρομή τους αυτή ένα μοναδικό γεγονός μέσα στην χρονιά, ευχαριστήσανε τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Βαρλαάμ π. Ισίδωρο Τσιατά, για την θερμή υποδοχή, την φιλοξενία και τις πατρικές συμβουλές του. Αναχωρήσανε, αποκομίζοντας οφέλη πνευματικά που θα τους  συνοδεύουν σε όλη τους την ζωή και δοξάζοντας τον Άγιο Θεό που ήταν αποδέκτες αυτής της ομορφιάς και γαλήνης.

Προηγούμενο άρθρο Επιτυχημένη η εθελοντική δράση δενδροφύτευσης στο Παλαιοκκλήσι
Επόμενο άρθρο Συγκέντρωση τροφίμων από το 1ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας