Ειδήσεις

Μνημόσυνο στη μνήμη του Ράλλη Τσιουλάκη


Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το Πολιτικό Μνημόσυνο στη μνήμη του ιδρυτή και πρώτου προέδρου της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Π.ΟΜ.Α.μεΑ.) Θεσσαλίας, Τσιουλάκη Ράλλη, στην πόλη της Λάρισας, την Τρίτη 7 Μαΐου, στον χώρο του αμφιθεάτρου της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο πρόεδρος της Π.ΟΜ.Α.μεΑ. Θεσσαλίας κ. Στέφανος Πάικος, καθώς και ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ κ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης, απένειμαν τιμητικές πλακέτες στη μνήμη του εκλιπόντος ως ελάχιστο φόρο τιμής για το έργο που προσέφερε, τις οποίες παρέλαβε μέλος της οικογένειας του.

Στην εκδήλωση αναφέρθηκαν στην πολυδιάστατη προσωπικότητα του Τσιουλάκη Ράλλη ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ κ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης, ο πρόεδρος της Π.ΟΜ.Α.μεΑ. Θεσσαλίας Στέφανος Πάικος, η Γ. Γ. της Π.ΟΜ.Α.μεΑ. Θεσσαλίας Ουρανία Καρανικόλα, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, ο διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κων. Γουργουλιάνης, ο καθηγητής Χειρουργικής Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνος Κούρτης, ο πρώην υφυπουργός Υγείας Έκτορας Νασιώκας και η πρόεδρος του Ο.ΚΑ.ΝΑ Ευαγγελία Λιακούλη.

Οι ομιλητές παρουσίασαν την πορεία του Τσιουλάκη Ράλλη από απλό μέλος του αναπηρικού κινήματος έως την ίδρυση και προεδρία της Π.ΟΜ.Α.μεΑ. Θεσσαλίας και αναφέρθηκαν στα επιτεύγματα του, τόσο σε επίπεδο προσωπικό, με την απόκτηση διδακτορικού τίτλου στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, όσο και σε συλλογικό επίπεδο με την προσφορά των πολύτιμων υπηρεσιών του, στο χώρο του αναπηρικού κινήματος.

Η Π.ΟΜ.Α.μεΑ. Θεσσαλίας δεσμεύεται να βαδίσει στα χνάρια του πρωτοπόρου αυτού αγωνιστή για την πλήρη ισονομία και αξιοπρεπή διαβίωση των ατόμων με αναπηρία, των οικογενειών τους και των χρονίως πασχόντων.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Β. Τσιάκος: Η ισόρροπη ανάπτυξη του Δήμου είναι προτεραιότητα μας
Επόμενο άρθρο Τεχνολογία ξύλινων κατοικιών στην ελληνική αγορά