Μουσική εκδήλωση για την Μαρία Κάλλας


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το περασμένο Σάββατο η μουσική εκδήλωση, αφιερωμένη στην αξέχαστη καλλιτέχνιδα Μαρία Κάλλας στον αρχαϊκό ναό του Απόλλωνα, στην περιοχή της αρχαίας Μητρόπολης στα πλαίσια του εορτασμού της Πανσελήνου του Αυγούστου που οργανώθηκε από τη ΛΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων με τη σύμπραξη του Ωδείου Ν. Ευθυμιάδη.

Μια ξεχωριστή και ρομαντική βραδιά κάτω από το φως του φεγγαριού πραγματοποιήθηκε στο ναό του Απόλλωνα, θεού του φωτός εκτός των άλλων και για τους αρχαίους Θεσσαλούς, σ’ έναν ελκυστικά μαγευτικό, νέο επισκέψιμο αρχαιολογικό χώρο στην περιοχή της Καρδίτσας.

Με τα βλέμματα στραμμένα ψηλά στον ουρανό και την ολοστρόγγυλη Σελήνη να κλέβει την παράσταση, κάτοικοι και επισκέπτες του Ν. Καρδίτσας βίωσαν μια μοναδική εμπειρία συνδυάζοντας τη μαγεία της κλασσικής μουσικής και την απαράμιλλη αρχαιολογική κληρονομιά της περιοχής.

Οι καταπληκτικές ερμηνείες των Soprano Mariana Leka και Eriona Gjyzeli, της Merita Tershana στο πιάνο και  του Isak Shehu στην τρόμπα σε έργα των Scarlatti, Mozart, Verdi, Catalani και Puccini, προκάλεσαν τη συγκίνηση των παρευρισκομένων, δίνοντας τους την ευκαιρία να απολαύσουν μια εκδήλωση υψηλής αισθητικής και πολιτιστικής στάθμης.

Προηγούμενα πραγματοποιήθηκε στον αρχαϊκό ναό ξενάγηση από τον Διευθυντή της ΛΔ΄ ΕΠΚΑ, κ. Λ. Π. Χατζηαγγελάκη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους τοπικοί φορείς, πλήθος κόσμου, καθώς και επισκέπτες του Νομού, ενώ χαιρετισμούς απέστειλαν ο αξιότιμος Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Δημ. Σιούφας, οι βουλευτές κ. Κων. Τσιάρας και Γ. Αναγνωστόπουλος, καθώς και η Δ/ντρια της 19η ΕΒΑ κα Κρυσταλλία Μαντζανά.

Προηγούμενο άρθρο Εξατομικευμένη εκτίμηση των ζημιών
Επόμενο άρθρο Πολιτιστικές εκδηλώσεις «Μουζάκια 2008»