Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας: Το Μουσικό Σχολείο πάει….Μέγαρο και …..Μουσείο Ακρόπολης


Μια μοναδική συναυλία θα έχουν την ευκαιρία να  παρακολουθήσουν μαθητές και καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας την Κυριακή το πρωί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το Μουσικό Σχολείο, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού του προγράμματος, διοργάνωσε εκπαιδευτική εκδρομή την Κυριακή 18 Μαρτίου, προκειμένου οι μαθητές και το προσωπικό  να παρακολουθήσουν μια εξαιρετική συναυλία στην οποία συμμετέχουν η κορυφαία παιδική – εφηβική χορωδία Rosarte  υπό τη διεύθυνση της κας. Ρόζης Μαστροσάββα και το σύνολο εγχόρδων   Intrarti  υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Νίκου Χαλιάσα, σε πρόγραμμα που περιλαμβάνει έργα Georges Bizet, Giuseppe Verdi, Gioachino Rossini, Andrew Lloyd Webber, Νίκου Ξανθούλη κ.ά.
Στη συνέχεια, καθηγητές και μαθητές θα επισκεφτούν το Μουσείο της Ακρόπολης, στο οποίο θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τα ευρήματα του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης των Αθηνών. Ως γνωστόν, το μουσείο κτίσθηκε για να στεγάσει κάθε αντικείμενο που έχει βρεθεί πάνω στον ιερό βράχο της Ακρόπολης και στους πρόποδές του καλύπτοντας μία ευρεία χρονική περίοδο.

Παράλληλα, η χορωδία κοριτσιών του Μουσικού Σχολείου υπό τη διεύθυνση της Υποδιευθύντριας κας Αθανασίου Ζωής  και πλαισιωμένη από οργανικό σύνολο, συμμετείχε στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Καρδίτσας  για να τιμήσει τους αγωνιστές της Καρδίτσας που πολέμησαν στο 2ου Παγκόσμιο Πόλεμο και ειδικότερα στις μάχες που πραγματοποιήθηκαν στο Ύψωμα 731 της Κλεισούρας Β. Συγκεκριμένα, χορωδία και οργανικό σύνολο εμφανίστηκαν στο χώρο του Παυσιλύπου την Παρασκευή  9 Μαρτίου και ερμήνευσαν τραγούδια που ταξίδεψαν επισήμους και κοινό στα χρόνια του 1940. Στο οργανικό σύνολο συμμετείχαν οι μαθητές: Μοσχάκη Ιωάννα (φλάουτο), Παλαπέλας Ηλίας (κιθάρα), Νεύρας Αχιλλέας, Κρανά Μαρία (ακκορντεόν), Κόκκινος Γιώργος (τρομπέτα), Γαλάνης Κωνσταντίνος (μπουζούκι)  και οι καθηγήτριες κα Καραμήτρου Φανή (ακκορντεόν) και κα Αργυρίου Μαρία (πιάνο),ενώ την ηχητική κάλυψη επιμελήθηκε ο καθηγητής του σχολείου κος Παλαπέλας Άγγελος.

Τέλος, σήμερα Παρασκευή 16 Μαρτίου στις 8.00μ.μ., το Μουσικό Σχολείο  θα συμμετέχει στις εκδηλώσεις που διοργανώνει το  Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.)  σε συνεργασία με το Δήμο Καρδίτσας, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, αλλά κυρίως των μαθητών/ -τριών για το AIDS.  Με σύνθημα «Αλυσίδα ζωής – Δώστε τα χέρια» στην κεντρική πλατεία της πόλης μας και συνοδεύοντας ένα συμβολικό άναμμα 100 κεριών, η ευρωπαϊκή χορωδία του Μουσικού Σχολείου και οργανικό σύνολο, υπό τη διεύθυνση της  κας Γιαννέλου Χριστίνας  και  της κας Αντωνίου Ιωάννας  θα ερμηνεύσει ένα μουσικό πρόγραμμα που θα πλαισιώσει τις δραστηριότητες του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Προηγούμενο άρθρο Παραδίδονται στη ΔΕΗ οι δηλώσεις άρνησης πληρωμής του χαρατσιού
Επόμενο άρθρο Ο Δήμος Καρδίτσας στηρίζει την καμπάνια του ΚΕΕΛΠΝΟ για το AIDS