Μπ. Παπαδόπουλος: Επαναλαμβανόμενες πυρκαγιές στο Δ. Σοφάδων


 Πάμπολλα ήταν τα κρούσματα πυρκαγιών που παρατηρήθηκαν φέτος στο Δ. Σοφάδων. Τα περισσότερα απ’ αυτά έλαβαν χώρα στη Δημοτική Ενότητα Ταμασίου. Για πρώτη φορά μέσα σ’ ένα καλοκαίρι παρατηρήθηκαν δέκα συνολικά κρούσματα τα οποία χαρακτηρίστηκαν υψηλού κινδύνου.

 Το γεγονός αυτό έχει προβληματίσει ιδιαίτερα τη δημοτική αρχή. Σύμφωνα με το Δήμαρχο Σοφάδων Μπάμπη Παπαδόπουλο:

«η συχνότητα και η μέθοδος μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι δεν πρόκειται για τυχαίες περιπτώσεις αλλά για ενέργειες πυρομανούς ή πυρομανών. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε τρεις μέρες την εβδομάδα που πέρασε εξελίχθηκαν πέντε πυρκαγιές. Δε γνωρίζουμε ασφαλώς τα κίνητρα αυτών των ενεργειών. Πρόκειται όμως για ενέργειες που έβαλαν σε σοβαρό κίνδυνο την ευρύτερη περιοχή στην περίπτωση που οι φωτιές έπαιρναν ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Οι ασυνείδητοι πρέπει να τιμωρηθούν».

Η ανταπόκριση των κατοίκων της περιοχής, των δημοτικών υπηρεσιών και της πυροσβεστικής υπηρεσίας ήταν σε κάθε περίπτωση άμεση και αποτελεσματική έτσι ώστε οι ζημιές από τις πυρκαγιές να είναι ελάχιστες. Ο κ. Παπαδόπουλος επεσήμανε ότι:

«η συνεργασία Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Δήμου και κατοίκων λειτούργησε άψογα με αποτέλεσμα να περιοριστούν οι κίνδυνοι και οι δυσάρεστες επιπτώσεις. Για το λόγο αυτό οφείλω να εξάρω και να συγχαρώ τα όργανα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σοφάδων αλλά και των άλλων σταθμών  (Καρδίτσας, Παλαμά, Μουζακίου) που συνέδραμαν. Οφείλω επίσης να συγχαρώ τους κατοίκους του Ασημοχωρίου, της Ανάβρας, του Λεονταρίου, της Αχλαδιάς, της Ρεντίνας κλπ για την εθελοντική βοήθεια που προσέφεραν καθώς και τους δημοτικούς υπαλλήλους και τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων οι οποίοι ακούραστα και αδιάκοπα βρίσκονται σε εγρήγορση καθ’ όλο το 24ωρο.

Ο κίνδυνος όμως καταστροφής του τόπου με ανυπολόγιστες συνέπειες παραμένει στο ακέραιο εφόσον η εγκληματική λειτουργία όσων κρύβονται πίσω απ’ αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες συνεχιστούν και τις απόμενες μέρες. Προσπαθούμε να είμαστε σε ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή. Παρακαλούμε τους κατοίκους και κάθε πολίτη που θα αντιληφθεί κάποια φωτιά να ενημερώσει άμεσα την Πυροσβεστική και τους αιρετούς της περιοχής (αντιδήμαρχο, πρόεδρο κοινότητας κλπ)».

Προηγούμενο άρθρο Ντ. Ρόβλιας: Η δημόσια διοίκηση ως βασικός μοχλός αντιμετώπισης της κρίσης
Επόμενο άρθρο Γέμισε κόσμο το Αναψυκτήριο και το πάρκο στην ξεχωριστή συναυλία του Μουσικού Σχήματος «ΑΠΟΗΧΟΣ»