Μόνη λύση η ενοποίηση των δύο Τμημάτων ΤΕΙ της Καρδίτσας


Η  μόνη λύση για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας των Τμημάτων Διατροφής-Διαιτολογίας και Τεχνολογίας-Τροφίμων είναι να ενοποιηθούν και να λειτουργήσουν σαν ένα με δύο κατευθύνσεις.

Αυτό τονίστηκε κατά τη χθεσινοαπογευματινή σύσκεψη φορέων που συγκάλεσε η Αντιπεριφέρεια Καρδίτσας, στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας, προκειμένου να συζητηθούν όλες οι τελευταίες εξελίξεις και να καθοριστούν τα επόμενα βήματα.

Η σύσκεψη έγινε παρουσία του Προέδρου του ΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Παναγιώτη Γούλα ο οποίος αναφερόμενος στο Τμήμα Δασοπονίας τόνισε πως ήταν το καλύτερο που υπήρξε ποτέ προσθέτοντας πως είναι πολύ σημαντικό τόσο για τα δασικά οικοσυστήματα, όσο και για την τοπική κοινωνία.

«Έχει υψηλή βαθμολογία, αλλά δεν υπάρχει προσωπικό. Λειτουργούμε με έκτακτο. Θα λειτουργήσει και κατά το χειμερινό εξάμηνο και το εαρινό. Για του χρόνου δεν ξέρουμε.  Ένα Τμήμα όσο καλό και να είναι  δεν μπορεί να λειτουργήσει  αν δεν έχει το απαιτούμενο εκπαιδευτικό προσωπικό» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επίσης, υπογράμμισε πως θα πρέπει να παρθεί μία συνολική απόφαση και για τα Τμήματα Δράμας και Καρπενησίου, ενώ επίκειται σχετική συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας.

Σε ό, τι έχει να κάνει με το Τμήμα Τεχνολογίας – Τροφίμων ανέφερε πως για να είναι αυτοδύναμο χρειάζεται 9 καθηγητές.

Ακολούθως, το λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κκ. Τιμόθεος δηλώνοντας πως θα είναι αλληλέγγυος σ ΄ αυτόν τον αγώνα και θα κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να βοηθήσει.

Υπέρ της διατήρησης των δύο Τμημάτων της Καρδίτσας με κάθε δυνατό τρόπο τάχθηκε και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος είπε πως, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, ο Υπουργός θα κάνει δεκτές τις εισηγήσεις των Προέδρων των ΤΕΙ και  γι ΄ αυτό και έγινε αυτή η χθεσινή σύσκεψη, ώστε να γίνουν ξεκάθαρες δηλαδή οι θέσεις του ΤΕΙ Θεσσαλίας. Διότι, όπως εξήγησε στη συνέχεια, υπάρχει διάχυτη η εντύπωση στην κοινωνία της Καρδίτσας ότι από τη Διοίκηση του ΤΕΙ δεν τα θέλει, ότι θα απομακρυνθούν για να ενισχύσουν κάποια άλλα.

Στο σημείο αυτό, ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Γούλας δήλωσε «Για κανένα Τμήμα δεν θα πω να καταργηθεί» .

Ο βουλευτής Καρδίτσας της ΝΔ κ. Κώστας Τσιάρας  τόνισε πως είναι ανεπαρκώς αιτιολογημένη η απομάκρυνση του Τμήματος Διαιτολογίας. Και συμπλήρωσε πως το «μοντέλο» το οποίο προκρίνεται είναι η λειτουργία ενός Τμήματος με δύο κατευθύνσεις και αυτό θα πρέπει να συζητηθεί πλέον εκτενέστερα.

Η βουλευτής Καρδίτσας της ΝΔ κ. Ασημίνα Σκόνδρα σημείωσε πως έγινε ένας πολύ μεγάλος αγώνας και «θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο».

Ο βουλευτής Καρδίτσας της ΝΔ κ. Σπύρος Ταλιαδούρος εκτίμησε πως καλό θα ήταν το ΤΕΙ να δει και πως θα μπορούσαν να συνεργαστούν τα Τμήματα όλα μαζί.

Η σύσκεψη συνεχίστηκε με τις τοποθετήσεις και τις απόψεις και των υπόλοιπων παρισταμένων.

 

 

Προηγούμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ
Επόμενο άρθρο Εξακολουθεί να είναι πρόχειρος και ανακριβής ο κ. Αλεξάκος - Ανταπάντηση του Κώστα Παπαλού