Μ. Θεοχάρη: «Θα ενταχθεί στο Τομεακό Πρόγραμμα του ΥΠΟΜΕΔΙ ο δρόμος Καρδίτσας-Τρικάλων»


Απάντηση από τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννη Μαγκριώτη έλαβε η Βουλευτής ΠΑΣΟΚ του Νομού κα. Μαρία Θεοχάρη στην ερώτησή της σχετικά με τη βελτίωση της Εθνικής Οδού Καρδίτσας-Τρικάλων.
Στην απάντησή του ο κ. Μαγκριώτης αναφέρει ότι το Υπουργείο Υποδομών προγραμματίζει την κατασκευή του έργου βελτίωσης της υφιστάμενης Εθνικής Οδού Καρδίτσας-Τρικάλων που ανήκει στο Εθνικό οδικό δίκτυο. Στην παρούσα φάση εκπονούνται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι απαιτούμενες μελέτες και από το σύνολο του έργου, ωριμότητα δημοπράτησης παρουσιάζει το τμήμα Καρδίτσα-όρια Ν. Τρικάλων.
Για το εν λόγω τμήμα προβλέπεται βελτίωση και διαπλάτυνση τμημάτων συνολικού μήκους 10,2 χλμ., από την έξοδο της Καρδίτσας (αρχή της οδού-κόμβος της αστυνομίας) μέχρι τα όρια του Ν. Τρικάλων (γέφυρα Πηνειού).
Το υπ’ όψη τμήμα βελτιώνει αφενός μεν την οδική σύνδεση Καρδίτσας-Τρικάλων και αφ’ ετέρου την οδική σύνδεση της Καρδίτσας με την περιοχή Αγναντερού (όρια Ν. Τρικάλων) που αποτελεί εμπορική περιοχή των δύο Νομών.
Στο προαναφερόμενο τμήμα δεν περιλαμβάνονται οι παρακάμψεις Αρτεσιανού και Ριζοβουνίου, οι οποίες ήδη κατασκευάζονται και είναι ενταγμένες στο ΠΕΠ Θεσσαλίας.
Για τη διατομή της οδού, προβλέπονται δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, με συνολικό πλάτος οδοστρώματος 21,00 μ. διαχωριστικό στηθαίο.
Για το εν λόγω τμήμα έχουν εκπονηθεί και εγκριθεί από την Περιφέρεια η τοπογραφική μελέτη, η οριστική γεωλογική και γεωτεχνική μελέτη, καθώς και οι μελέτες τεχνικών έργων, ενώ με την από 12-10-2011 απόφαση έχουν εγκριθεί και οι περιβαλλοντικοί όροι. Επιπλέον, έχουν εκπονηθεί οι οριστικές μελέτες και αναμένεται να εγκριθούν έως τέλος Απριλίου του 2012. Το προϋπολογιζόμενο κόστος βελτίωσης του συγκεκριμένου τμήματος εκτιμάται σε 25 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των απαλλοτριώσεων).
Το Υπουργείο Υποδομών θα εντάξει το έργο αυτό στο Τομεακό του Πρόγραμμα «Ενίσχυση Προσπελασιμότητας (ΕΠ-ΕΠ), αφού προηγηθεί ο χαρακτηρισμός του έργου ως «έργο εθνικού επιπέδου».

Προηγούμενο άρθρο Αγοράζουμε τοπικά προϊόντα, στηρίζουμε την τοπική οικονομία - Ενημερωτική καμπάνια από την Αντιπεριφέρεια Καρδίτσας, τους Δήμους και εκπροσώπους φορέων
Επόμενο άρθρο Διαμαρτυρήθηκαν οι Καρδιτσιώτες καταναλωτές: Τσιμπημένες οι τιμές στη λαϊκή αγορά