Πρωτοσέλιδο

Νέα έργα στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Καρδίτσας


Αυξάνει την ασφάλεια στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας η Περιφέρεια Θεσσαλίας μετά από την υπογραφή από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, της σύμβασης του έργου “Βελτίωση σήμανσης και τοποθέτηση στηθαίων ασφάλειας στο επαρχιακό – εθνικό δίκτυο της Π.Ε. Καρδίτσας” προϋπολογισμού 300.000,00 ευρώ (με ΦΠΑ).

Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Με προγραμματισμό, ιεράρχηση και σχέδιο, εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την αύξηση του βαθμού της οδικής ασφάλειας στους δρόμους της Θεσσαλίας. Με τον τρόπο αυτό βελτιώνουμε την ασφαλή επικοινωνία της μετακίνησης των ανθρωπίνων κοινοτήτων και της μεταφοράς των εμπορευμάτων. Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Τσιάκο, τους Περιφερειακούς μας Συμβούλους και τις Υπηρεσίες μας δείχνουμε έμπρακτα το ενδιαφέρον μας στην καθημερινότητα του πολίτη».

Το αντικείμενο της παρούσας εργολαβίας αφορά εργασίες  κατακόρυφης σήμανσης και τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας  στο εθνικό-επαρχιακό δίκτυο της Π.Ε Καρδίτσας. Εργασίες που θα εκτελεσθούν με βάση την εγκεκριμένη μελέτη είναι:

  • Τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης όλων των τύπων, ρυθμιστικές, αναγγελίας κινδύνου, πληροφοριακές τοποθετημένες σε ένα ή δύο στύλους σιδερένιους ή τσιμεντένιους (όπου υπάρχουν και είναι σε καλή κατάσταση), ύψους 2,50 μέχρι 3,30 ή και μεγαλύτερους.

Όπου γίνεται  αντικατάσταση φθαρμένης πινακίδας ή και στύλου, θα γίνεται  αφαίρεση-αποσύνδεση της  φθαρμένης πινακίδας και καθαίρεση του στύλου ή των στύλων, αν απαιτείται, μεταφορά και την παράδοση στην αποθήκη της υπηρεσίας.

  • Τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας σε διάφορες θέσεις και αντικατάσταση των κατεστραμμένων (χτυπημένων) όπου αυτά υπάρχουν στο οδικό δίκτυο.

Η μελέτη του έργου συντάχθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, η οποία θα επιβλέψει και την κατασκευή του έργου.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ρεκόρ συμμετοχών αθλητών-αθλητριών και Συλλόγων στα Γαλαγάλεια
Επόμενο άρθρο Σχετικά με το πρόσφατο Συνέδριο της ΓΣΕΕ