Νέες απεργιακές Κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Τ.Α.


         Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας μετά τον ορισμό της ημερομηνίας ψήφισης του σχεδίου Νόμου στην Ολομέλεια της Βουλής, αποφάσισε την προκήρυξη ΤΡΙΩΡΩΝ ΣΤΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ τις πρώτες ώρες της βάρδιας (7.00-10.00) και τις τελευταίες (1.00-4.00) των εργαζομένων στους Βρεφικούς-Παιδικούς Σταθμούς, τη ΔΕΥΤΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ 16 και 17 ΜΑΪΟΥ 2011.

        Την ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΜΑΪΟΥ 2011 προκηρύχθηκε 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ για ΟΛΟ το προσωπικό στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αντιδρούμε στη γενικότερη προσπάθεια ανατροπής του ωραρίου στο Δημόσιο και τους Ο.Τ.Α. Στις 12.00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα). Θα ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Εσωτερικών και στη Βουλή.

        Στο νομοσχέδιο για την «Ηλεκτρονική διακυβέρνηση», με διατάξεις του οποίου αυξάνεται το ωράριο εργασίας στο δημόσιο και τους ΟΤΑ., από δυόμιση έως δέκα ώρες, κατατέθηκαν την τελευταία στιγμή τροπολογίες, με τις οποίες:

α)To «Πλεονάζον μόνιμο και αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου προσωπικό των Δήμων μετατάσσεται ή μεταφέρεται υποχρεωτικά σε όμορο δήμο ή άλλο δήμο του οικείου νομού και σε ΝΠΔΔ αυτών, στην οικεία  Περιφέρεια και σε άλλα ΝΠΔΔ, η έδρα των οποίων βρίσκεται εντός του οικείου νομού».

β)«Με Π.Δ.[.]καθορίζονται οι δήμοι των οποίων θέσεις καταργούνται,  οι καταργούμενες θέσεις κατά κατηγορία, κλάδο ή ειδικότητα του πλεονάζοντος προσωπικού των δήμων καθώς και οι φορείς υποδοχείς.» και

γ)Δίνεται η δυνατότητα στους Δήμους να χρησιμοποιούν ιδιώτες για την «Για την παροχή συγκεκριμένων υπηρεσιών συλλογής και μεταφοράς στερεών αποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών, καθαριότητας κοινοχρήστων χώρων και δημοτικών κτιρίων.».

          Όταν εδώ και πάνω από ένα χρόνο τονίζαμε ότι: «Καλλικράτης σημαίνει ένας νέος  Εφιάλτης για τους εργαζόμενους» και ότι «.ετοιμάζονται απολύσεις εργαζομένων και ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών στους ΟΤΑ…» κάποιοι μας έλεγαν ότι κινδυνολογούμε και κάποιοι άλλοι δεν ήθελαν να το πιστέψουν.

          Όταν καθημερινά λέμε ότι δεν φτάνει μόνο να αγανακτούμε, αλλά και να αντιστεκόμαστε πριν το κακό χτυπήσει και τη δική μας πόρτα, κάποιοι ακόμη είτε έχουν αυταπάτες, είτε βρίσκουν άλλοθι με την αρνητική κατάσταση που παρουσιάζει το συνδικαλιστικό κίνημα και δεν κάνουν το δικό τους καθήκον που είναι η απόρριψη αυτής της πολιτικής και η πάλη για την ανατροπή της.

          Τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση πέρασαν όλα όχι γιατί είναι αναγκαία, όπως αυτή ισχυρίζεται, αλλά γιατί εμείς οι εργαζόμενοι, όλη η ελληνική κοινωνία τα παρακολουθούμε σαν παθητικοί θεατές.

          Μοναδική διέξοδος είναι να κατέβουμε όλοι στους δρόμους και να αντισταθούμε. Να ανατρέψουμε αυτή την κυβέρνηση και την πολιτική της. Σ’ αυτό τον αγώνα έχουν θέση όλοι οι εργαζόμενοι.

           Η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μπορεί και θα έχει θετικό αποτέλεσμα δίνοντας λύση στα αιτήματα εφόσον αυτές  τις τελευταίες ημέρες και πριν την ψήφιση του Νόμου δυναμωθεί και μαζικοποιηθεί η αγωνιστική παρέμβασή μας, ώστε να κάμψουμε τη νέα αντεργατική απόφαση της κυβέρνησης  για ακόμα μεγαλύτερη  αφαίρεση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

                    ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΣΤΙΣ 18-05-2011

 

                                                   Για το Δ.Σ

                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

            Απόστολος Ταξιάρχης                    Σωτήριος Σούρλας

Προηγούμενο άρθρο ΜΕΝΕΛΑΙΔΙΑ 2011. Επίσημη έναρξη με τον Ζωγράφο και Ποιητή Χάρρυ Κλύνν
Επόμενο άρθρο 6θέσιο Δημοτικό Σχολείο Μαυρομματίου