Ειδήσεις

Νέες επιτυχίες του Φωκιανού Καρδίτσας


Σε 10 ομίλους σ’ όλη την Ελλάδα διεξήχθη το διασυλλογικό πρωτάθλημα στίβου Ανδρών και Γυναικών που διοργάνωσε η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας στα Τρίκαλα. Και σ’ αυτή την γιορτή του αθλητισμού ήταν παρόν ο Φωκιανός Καρδίτσας με 8 αθλητές και αθλήτριες, κερδίζοντας 2 χρυσά μετάλλια, 1 ασημένιο και 1 χάλκινο μετάλλιο.

Πρώτη επίδοση που θα ζήλευαν και οι άνδρες, χωρίς κούραση πέτυχε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στα 10.000μ Βάδην με τον πολύ καλό χρόνο των 45΄.35΄΄.05. Η επίδοσή της ήταν η καλύτερη όλων των Γυναικών και των 10  Ομίλων της Ελλάδας. Ο επόμενος αγώνας της είναι τα 20.000μ στις 8 Ιουνίου στο Άλυτους της Λιθουανίας. Εκεί  θα διεκδικήσει το όριο που έχει θεσπίσει η Ομοσπονδία του στίβου ΣΕΓΑΣ για το μεγαλύτερο γεγονός από πλευράς στίβου, το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που θα γίνει στο Βερολίνο το καλοκαίρι. Δεύτερη με χρόνο 1.05.42.56 αναδείχθηκε η κορασίδα Τσιανάβα Χριστίνα που θα συμμετάσχει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας της.

Επίσης στο ίδιο αγώνισμα των 10.000μ Βάδην στους Άνδρες αγωνίστηκε ο άλλος βαδιστής του Φωκιανού Ζαχαρίας Τσαμουδάκης, που πέτυχε χρόνο 42΄.27΄΄.71 και θα συμμετάσχει και αυτός, στο Άλυτους της Λιθουανίας, για το όριο του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο  Βερολίνο με πολλές ελπίδες διάκρισης. Σημειώνουμε ότι ο χρόνος αυτός είναι ο καλύτερος και των 10 ομίλων των διασυλλογικών αγώνων.

Ευχάριστη έκπληξη ήταν η κορασίδα Εβελίνα Δεληγιάννη που αγωνίστηκε σε δύο αθλήματα των Γυναικών. Πρώτο το Τριπλούν που με ατομικό ρεκόρ11μ.04εκκατέλαβε την 7η θέση και δεύτερο το Ύψος, που με 1μ.50εκ. πέτυχε και εκεί ατομικό ρεκόρ 1μ.50εκ. κερδίζοντας την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο.

Την 9η θέση στο Τριπλούν Γυναικών με επίδοση 10μ.81εκ, αν και τραυματισμένη, κατέκτησε η άλλη αθλήτρια του Τριπλούν Κατερίνα Σακκά, που μαζί με την Εβελίνα Δεληγιάννη θα εκπροσωπήσουν το σωματείο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας τους, των κορασίδων, που θα γίνει το καλοκαίρι στην Κατερίνη.

Ατομικά ρεκόρ είχαν όλοι οι άλλοι αθλητές του Φωκιανού που μετείχαν στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα και αυτοί είναι, η Μαρία Κοτλίτσα στα 200μ με χρόνο  29΄΄.25, ο Λευτέρης Χρήστου στα 200μ με χρόνο 26΄΄ .84 και Μήκος με 5μ.93εκ και Καγιάντζας Αλέξανδρος στα 200μ με χρόνο 26΄΄.96.

Στους αθλητές και αθλήτριες του Φωκιανού, προπονούν και συνόδευσαν στα Τρίκαλα, οι Ηλίας Παπαϊωάννου και Θανάσης Δεληγιάννης.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ για την Παλαιστίνη
Επόμενο άρθρο Ο Σεβασμιώτατος στην ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Πελεκητής