Ειδήσεις

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ για την Παλαιστίνη


Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Καρδίτσας  εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τη νέα δολοφονική επίθεση του Ισραηλινού κράτους, ενάντια σε Παλαιστίνιους αμάχους διαδηλωτές στη Λωρίδα της Γάζας.

Η απόφαση των ΗΠΑ, να μεταφέρουν την πρεσβεία τους στο Ισραήλ, στην Ιερουσαλήμ, στην πολυεθνική και πολυθρησκευτική πόλη σύμβολο, ενάντια στις αποφάσεις του ΟΗΕ και την ημέρα εορτασμού της Νάκμπα (της εκδίωξης των Παλαιστινίων, από την πατρίδας τους), επέχει ρόλο ηθικής αυτουργίας στην εγκληματική δράση του Ισραηλινού στρατού.

Θέλουμε να καταγγείλουμε την ολόπλευρη στήριξη των ΗΠΑ και της Ε.Ε, προς την κυβέρνηση του Ισραήλ. Οι ευθύνες τους είναι τεράστιες, γιατί εξισώνουν τους θύτες με τα θύματα.

Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά  πως πίσω από τους δολοφόνους  μικρών παιδιών και αόπλων νεαρών στέκει ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός που πυροδοτεί με την πολιτική του,  τον πόλεμο και την καταστροφή για τους λαούς.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μάλιστα, με τα απαράδεκτα ψηφίσματά του, πρωτοστατεί στην αθώωση των ισραηλινών εγκλημάτων, βάζει στη θέση του κατηγορούμενου τον Παλαιστινιακό λαό και τον δίκαιο αγώνα του.  Η Ε.Ε και οι κυβερνήσεις των κρατών μελών αναβαθμίζουν συστηματικά τις πολιτικές, οικονομικές – εμπορικές και στρατιωτικές τους σχέσεις με το Ισραήλ και διεξάγουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, όπως αυτές από κοινού με την Ελλάδα.

Η ελληνική κυβέρνηση ενισχύει τους πολιτικούς και στρατιωτικούς δεσμούς της χώρας μας με το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ στα πλαίσια των λεγόμενων αξόνων. Μπλέκει την Ελλάδα στους ανταγωνισμούς στην ανατολική Μεσόγειο και επιβραβεύει τους δολοφόνους του Παλαιστινιακού λαού.

Αρνούμαστε να δεχθούμε ως μοιραία εξέλιξη αυτήν την κατάσταση. Δ. Καταγγέλλουμε τις δολοφονίες και την κατοχή.

Εναντιωνόμαστε στην πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων που συνεργάζονται με το σιωνιστικό κράτος.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όπως και η Ελληνική κοινωνία, στηρίζουν το δικαίωμα αυτοδιάθεσης του Παλαιστινιακού λαού και την αναγκαιότητα, όπως προβλέπεται από τις διεθνείς συμφωνίες, ίδρυσης ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους ως ελάχιστη προϋπόθεση για την ειρηνική συνύπαρξη στη περιοχή.

 

Προηγούμενο άρθρο Η Κοινωνική Συμμαχία ετοιμάζεται για την απεργία
Επόμενο άρθρο Νέες επιτυχίες του Φωκιανού Καρδίτσας