Πρωτοσέλιδο

Νέες κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι αγρότες


Η ΕΟΑΣΚ εύχεται σε όλους τους κατοίκους του νομού και ιδιαίτερα στους αγροτοκτηνοτρόφους καλή παραγωγική και αγωνιστική χρονιά και πάνω απ’ όλα υγεία και ευτυχία.

Η ΕΟΑΣΚ απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα προς όλους τους αγροτοκτηνοτρόφους που αγωνιούν για το παρόν και το μέλλον τους, που βλέπουν ότι η αντιλαϊκή πολιτική συνεχίζεται με όποια κυβέρνηση έχουμε, που αισθάνονται αυτή την πολιτική στην τσέπη και το εισόδημα. Τους καλεί να αψηφήσουν ψεύτικες υποσχέσεις και παραινέσεις, να κλείσουν τα αυτιά τους σε όσους πολεμούν το οργανωμένο αγροτικό κίνημα με συκοφαντικές επιθέσεις απέναντι του καθώς και στην πάλη, την διεκδίκηση και τις μορφές των κινητοποιήσεων μας.

Ο μόνος δρόμος που μπορούμε και αξίζει να βαδίσουμε είναι ο δρόμος του αγώνα για την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων επιβίωσης που έχουμε. Είναι ο δρόμος της οργάνωσης του κινήματος, των συνεδριάσεων και συσκέψεων που θα πραγματοποιηθούν στα χωριά το επόμενο διάστημα για την δυναμική αντεπίθεση.

Κανείς ποτέ δεν μας χάρισε τίποτα, ότι κερδίσαμε ήταν αποτέλεσμα σκληρών πολυήμερων αγώνων και συγκρούσεων. Απευθυνόμαστε σε αυτούς που λένε ότι δεν κερδίζουμε τίποτα με τους αγώνες, που αναρωτιούνται αν υπάρχει ελπίδα και τους απαντάμε κατηγορηματικά ΝΑΙ, υπάρχει στον οργανωμένο μαζικό αγώνα μας. Ας αναρωτηθούν αν θα ήμασταν σε καλύτερη ή χειρότερη μοίρα αν δεν βγαίναμε στο δρόμο όλα αυτά τα χρόνια. Τους καλούμε να αναλογιστούν ότι μόνο τα τελευταία χρόνια χάρη στα μαζικά και δυναμικά μπλόκα κερδίσαμε το αφορολόγητο, το ακατάσχετο, δεν πληρώνουμε τέλος επιτηδεύματος και τόσα άλλα κέρδη.

Εμείς θα συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα επιβίωσης που δίνουμε στηριζόμενοι στους συμμάχους μας, με όλους όσους έχουμε κοινά συμφέροντα και κοινό αντίπαλο. Τους εργατοϋπάλληλους, τους αυτοαπασχολούμενους, το λαϊκό κίνημα που πάντα έμπρακτα στηρίζουν τους αγώνες μας. Χρειάζεται να δυναμώσει η αλληλεγγύη μας, η κοινή δράση και πρωτοβουλίες γιατί αυτή η κοινωνική συμμαχία μπορεί να δώσει δύναμη και προοπτική στους αγώνες μας ώστε να γίνουμε πραγματικά αφέντες του τεράστιου πλούτου που παράγουμε και σήμερα τον καρπώνονται οι λίγοι που γίνονται πλουσιότεροι ενώ εμείς φτωχαίνουμε και εξαθλιωνόμαστε.

Έχουμε δίκιο και τα αιτήματα μας ανταποκρίνονται στο σήμερα και το αύριο της επιβίωσης μας. Πιστέψτε στην δύναμη του αγώνα μας. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε και να παράγουμε, να επιβιώνουν οι οικογένειες μας. Όσοι κάθονται στον καναπέ και μας κοιτάζουν ως θεατές να ξέρουν ότι στο τέλος θα τους πάρουν και τον καναπέ και το σπίτι καθώς δεν θα έχουν να πληρώσουν την φοροληστεία, τα χαράτσια των ασφαλιστικών εισφορών ΕΦΚΑ, ΕΛΓΑ, ΕΝΦΙΑ, πράσινο τέλος και ότι άλλο νέο θα προσθέσουν.

Καλούμε όλους τους Αγροτικούς Συλλόγους και τους αγρότες ενωμένους με βάση τα αιτήματα που έχουμε και στα πλαίσια των αποφάσεων της πανελλαδικής σύσκεψης της ΠΕΜ, την Παρασκευή 3 Γενάρη και ώρα 7.00 μμ στην αίθουσα της ΤΕΔΚ στη Καρδίτσα, ώστε να συναποφασίσουμε την παραπέρα οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα.

 

Προηγούμενο άρθρο Ευχές για την ονομαστική του εορτή δέχθηκε ο Δήμαρχος κ. Β. Τσιάκος
Επόμενο άρθρο Τα νέα ευρωπαϊκά προγράμματα της Περιφέρεια Θεσσαλίας