Νίκος Σαλαγιάννης: Για ενημέρωση των αγροτών


 Επειδή πολλοί φίλοι αγρότες έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές στην παραγωγή του βαμβακιού τους απ’ το πράσινο σκουλήκι και ανησυχούν για την καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης λόγω ελάχιστου πλαφόν, σε επικοινωνία που είχαμε σήμερα με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και με τους αρμόδιους του ΟΠΕΚΕΠΕ, μας διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να χάσουν τη συνδεδεμένη ενίσχυση επειδή η σοδειά τους φέτος ήταν κάτω απ’ το όριο του πλαφόν, όσοι αγρότες καλλιέργησαν πραγματικά τα χωράφια τους και έπαθαν ζημιές απ’ το πράσινο σκουλήκι.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ, θα δικαιολογήσει τις απώλειες και δε θα υπάρξει πρόβλημα.

  • Παρεμπιπτόντως, ρωτήσαμε την ηγεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ, που και πολύχρονη εμπειρία διαθέτει και γνώση των τεκταινομένων στην αγορά βάμβακος, αν μπορεί να δικαιολογηθεί απ’ τις διεθνείς χρηματιστηριακές εξελίξεις, το γεγονός ότι αυτές τις μέρες οι βαμβακέμποροι ρίχνουν ξαφνικά τις τιμές που προσφέρουν στους παραγωγούς.

Η απάντησή τους ήταν: όχι, δε δικαιολογείται. Φαίνεται ότι υπάρχει υπερπροσφορά αυτές τις μέρες και οι έμποροι κάνουν το παιχνίδι τους.

Κόλπο των εμπόρων, λέμε εμείς. Απ’ τα γνωστά κόλπα…….

Email:nsalagiannis@yahoo.gr

Προηγούμενο άρθρο Κωτσός Γ.: «Αρνητικές οι τοξικολογικές εξετάσεις για τα νεκρά ψάρια στον Πάμισσο ποταμό»
Επόμενο άρθρο «Πράγματι η αυτοδιοίκηση χρειάζεται περισσότερη υπευθυνότητα και σοβαρότητα από τη διοίκηση, που όμως δεν τη βλέπουμε»