Ειδήσεις

Ναι στην Εθελοντική Αιμοδοσία λένε μικροί και μεγάλοι στο Δήμο Σοφάδων


Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση των Δημοτών στο κάλεσμα του Δήμου Σοφάδων για συμμετοχή στην εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποίησε η τράπεζα αίματος του Δ.Ο.Π.Α.Π.Σοφαδων. Η αιμοδοσία ξεκίνησε λίγο μετά τις 9.00 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 13.30 το μεσημέρι της Τετάρτης. Δημότες όλων των ηλικιών προσέτρεξαν και πρόσφεραν με μεγάλη προθυμία το αίμα τους, το πολύτιμο αυτό αγαθό, ενισχύοντας την Τράπεζα αίματος του ΔΟΠΑΠ Σοφάδων. Πράξη που αποτελεί απόδειξη αγάπης και ευαισθησίας προς τον συνάνθρωπο. Χαρακτηριστικό είναι πως οι εθελοντές αιμοδότες είχαν κάνει ουρά αναμονής, η ροή ήταν συνεχόμενη ενώ οι νοσηλεύτριες και η γιατρός του τμήματος της αιμοδοσίας του νοσοκομείου Καρδίτσας εργάστηκαν ακατάπαυστα.

Πρωταγωνιστές στην δυναμική εξόρμηση και την μετάδοση του μηνύματος αναγκαιότητας της εθελοντικής αιμοδοσίας ήταν ο ΔΟΠΑΠ Σοφάδων σε συνεργασία με τους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς της πόλης των Σοφάδων. Δράσεις για τον ίδιο σκοπό έγιναν επίσης με τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και των εκπαιδευτικών των σχολικών μονάδων.

Παράλληλη δράση

Παράλληλη δράση στο πλαίσιο της εξόρμησης για την εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε την ίδια μέρα στις 11:30 το πρωί στο πνευματικό κέντρο Σοφάδων.

Την δράση διοργάνωσε ο ΔΟΠΑΠ Σοφάδων σε συνεργασία με τη Λέσχη Ανάγνωσης και Φιλαναγνωσίας και το Εικαστικό Εργαστήρι του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων. Μάλιστα η ζωγράφος Αλέκα Κουκόσια επιμελήθηκε σχετικό έργο το οποίο και δώρισε στο ΔΟΠΑΠ.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, όπου την παρακολούθησαν δεκάδες μαθητές, έγινε παρουσίαση του βιβλίου «Η Γέφυρα της ζωής» της Κατερίνας Ντάση που είναι αφιερωμένο στην Εθελοντική Αιμοδοσία , απευθύνεται στους μαθητές και έχει σκοπό να τους μεταλαμπαδεύσει και να προάγει το πνεύμα της εθελοντισμού ενδυναμώνοντας την ενσυναίσθηση τους.

Την εκδήλωση προλόγισε η πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου κ. Κατερίνα Σταθοπούλου, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος που ευχαρίστησε τους πρωταγωνιστές της δυναμικής εξόρμησης και φυσικά τους εθελοντές αιμοδότες δηλώνοντας ταυτόχρονα πως στις ανάγκες των πολιτών οφείλουμε να είμαστε υποστηρικτές, , ο Διευθυντής του τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καρδίτσας κ. Κώστας Αθανασίου που μίλησε ένθερμα για την επανεκκίνηση της τράπεζας αίματος του δήμου Σοφάδων και η συγγραφέας του βιβλίου και εκπαιδευτικός κ Κατερίνα Ντάση η οποία συγκινημένη ευχαρίστησε τους μαθητές της τρίτης λυκείου για την θεατρική απόδοση των αποσπασμάτων που εκφωνήθηκαν και απευθυνόμενη προς όλους και ιδιαιτέρως στους μαθητές τους εν δυνάμει εθελοντές αιμοδότες και αυριανούς πολίτες είπε πως ο εθελοντισμός είναι ακρογωνιαίος λίθος για μία κοινωνία πιο ανθρώπινη και ευτυχισμένη.

 

Προηγούμενο άρθρο 5ο Συμπόσιο στο Αγρόκτημα Βασιλάκου
Επόμενο άρθρο Διαγωνισμός Ρομποτικής από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας