Να ξεκινήσει άμεσα το πρόγραμμα επιδότησης νέων αγροτών ζητά η Α. Σκόνδρα


Η Βουλευτής του Νομού μας κ. Ασημίνα Σκόνδρα, έχοντας επανειλημμένως τονίσει προς όλες τις κατευθύνσεις, την ανάγκη να στηριχθεί με συγκεκριμένες αναπτυξιακές πολιτικές ο γεωργικός και κτηνοτροφικός τομέας, θεωρεί πολύ σημαντικό ότι εξαγγέλθηκε το πρόγραμμα επιδότησης νέων αγροτών, ζητά δε να ξεκινήσει η υλοποίησή του το συντομότερο δυνατόν.

Το νέο πρόγραμμα εντάσσεται στο μέτρο 112, με όνομα «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013», και θα προσφέρει οικονομική ενίσχυση έως 20.000 ευρώ, σε 6000 νέους κάτω των 40 ετών. Στόχος είναι η πληθυσμιακή αναζωογόνηση της υπαίθρου με την εγκατάσταση νέων αγροτών, μέσω της παροχής συγκεκριμένων κινήτρων.

Η κ. Σκόνδρα σε δήλωση της τόνισε ότι:

«Το πρόγραμμα επιδότησης για νέους αγρότες θα διευκολύνει την αρχική εγκατάσταση νέων αγροτών και κτηνοτρόφων στο Νομό Καρδίτσας, έναν κατ’ εξοχή αγροτικό νομό και θα δώσει νέα ώθηση στην ανάταξη της παραγωγής στον τόπο μας. Η επιδότηση που θα έχει ανώτατο όριο τα 20.000 ευρώ, θα βοηθήσεις όσους νέους και νέες αποφάσισαν τους περασμένους μήνες να στραφούν στη γεωργία. Ο Νομός μας έχει μεγάλη ανάγκη από οικονομικούς πόρους και το εν λόγω πρόγραμμα θα συμβάλει σημαντικά σε αυτό.

Θυμίζω σε όλες και όλους τους ενδιαφερόμενους, ότι υπάρχουν τρία κριτήρια που διαμορφώνουν το συνολικό ύψος της επιδότησης.

  1. O τόπος κατοικίας, με τις ορεινές περιοχές να λαμβάνουν το υψηλότερο ποσοστό επιδότησης,
  2. O προσανατολισμός παραγωγής, με την κτηνοτροφία και την φυτική παραγωγή να λαμβάνουν ίδιο ποσό επιδότησης και
  3. Tο επίπεδο εισοδήματος της εκμετάλλευσης στη μελλοντική κατάσταση.

Η άθροιση των τριών αυτών κριτηρίων συνθέτουν το  ποσό της συνολικής επιδότησης και η οικονομική ενίσχυση θα καταβληθεί σε τρεις δόσεις.

Η πρώτη δόση θα ανέρχεται στο 70% της εγκεκριμένης επιδότησης ανά δικαιούχο και θα καταβάλλεται μέσα στο πρώτο έτος, ενώ για την καταβολή του υπόλοιπου 30% της επιδότησης, ο δικαιούχος θα πρέπει να έχει εκπληρώσει τους στόχους του επιχειρηματικού σχεδίου και να έχει υποβάλει τουλάχιστον δύο Ενιαίες Δηλώσεις Εκμετάλλευσης.»

Προηγούμενο άρθρο Ο Δήμος Πλαστήρα άνοιξε το χορό των ιδιωτικοποιήσεων στην Τ.Α.
Επόμενο άρθρο Ιατροκοινωνικό πρόγραμμα στο Καππαδοκικό Σοφάδων