Ο Δήμος Πλαστήρα άνοιξε το χορό των ιδιωτικοποιήσεων στην Τ.Α.


Ο Δήμος Πλαστήρα, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (κατά πλειοψηφία) μετά από εισήγηση του Δημάρχου, έσπασε τη διαδημοτική συνεργασία με το Δήμο Καρδίτσας για την αποκομιδή των σκουπιδιών και εκχωρεί αυτή την αρμοδιότητα σε ιδιώτες. Η απόφαση αυτή έρχεται σε μια περίοδο που η μνημονιακή δικομματική κυβέρνηση επιχειρεί μια ολομέτωπη επίθεση ενάντια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με περικοπή πόρων και αφαίρεση αρμοδιοτήτων που έχουν να κάνουν με υπηρεσίες που προσφέρονται στον πολίτη, υπηρεσίες όπως η καθαριότητα, το νερό, το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι κ.α. Έρχεται σα συνέχεια της οικειοθελής ένταξης του Δήμου Πλαστήρα στη διαδικασία αξιολόγησης δομών και υπηρεσιών –αξιολόγηση που θα χρησιμοποιηθεί ως πιλότος αξιολόγησης και των υπόλοιπων Δήμων- με προσωπική ευθύνη του Δημάρχου, όπως επιτάσσουν οι μνημονιακοί πάτρωνες, αποδεικνύοντας έτσι το ρόλο που έχει αναλάβει σαν μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ να υλοποιήσει αυτές τις επιταγές. Κανείς δεν θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι δεν υπήρχαν και δεν υπάρχουν προβλήματα στις υπηρεσίες καθαριότητας της διαδημοτικής συνεργασίας, προβλήματα που μπορεί να οφείλονται και σε ευθύνη των δημοτικών αρχών, στην έλλειψη πόρων και προσωπικού, αλλά και στην εκφρασμένη προσπάθεια της κεντρικής εξουσίας να απαξιώσει αυτές τις υπηρεσίες, να τις δυσφημίσει, προκειμένου να μπορεί πιο εύκολα να τις εκχωρήσει σε ιδιώτες.

Όταν λοιπόν είναι γνωστή αυτή η επιδίωξη, χρέος των Δημάρχων και των εργαζομένων είναι να αντισταθούν βελτιώνοντας την παροχή των παρεχόμενων υπηρεσιών, ώστε να μην διευκολύνονται τα σχέδια της κεντρικής μνημονιακής εξουσίας και όχι να υποκύπτουν σε αυτά. Αν η απόφαση του Δήμου Πλαστήρα αποτελεί προοίμιο για κάτι ανάλογο που μπορεί να συμβεί και στο Δήμο Καρδίτσας, γεννιούνται τα παρακάτω ερωτήματα: η διαδημοτική συνεργασία διαθέτει ένα τεράστιο μηχανολογικό-τεχνολογικό εξοπλισμό που πληρώθηκε από τους έλληνες φορολογούμενους και που κανένας ιδιώτης δεν διαθέτει. Τι θα απογίνει αυτός; Τι θα απογίνει το απασχολούμενο προσωπικό στην αποκομιδή των απορριμμάτων; Με ποια διαδικασία θα γίνει η ανάθεση σε ιδιώτη; Ποιος εγγυάται ότι οι υπηρεσίες που θα παρέχονται θα είναι καλύτερες; Ποιο θα είναι το κόστος για το Δήμο και ποιος εγγυάται ότι δεν θα υπάρξει αύξηση των τελών που θα επιβαρύνει τους δημότες;

Ο Δήμαρχος Πλαστήρα ανοίγει το χορό των ιδιωτικοποιήσεων στη διαχείριση των απορριμμάτων, σε ένα Δήμο που επιχειρείται ιδιωτικοποίηση του υδροηλεκτρικού σταθμού, της λίμνης Πλαστήρα και άλλων περιουσιακών στοιχείων.

Η Νέα Δημοτική Κίνηση καλεί όλους τους δημότες του Δήμου Πλαστήρα να υψώσουν τείχος αντίστασης απέναντι στα σχέδια που εξυφαίνει η μνημονιακή συγκυβέρνηση και υλοποιεί ο νυν Δήμαρχος Πλαστήρα.

Γραφείο Τύπου της

Νέας Δημοτικής Κίνησης

Δήμου Πλαστήρα

 

Προηγούμενο άρθρο Επαγγελματικά δικαιώματα στους λογοθεραπευτές ζητά ο Σπ. Ταλιαδούρος
Επόμενο άρθρο Να ξεκινήσει άμεσα το πρόγραμμα επιδότησης νέων αγροτών ζητά η Α. Σκόνδρα