Να στηριχτεί το Νοσοκομείο Καρδίτσας ζητά ο Σπ. Ταλιαδούρος


Με τον Υπουργό Υγείας κ. Μαυρουδή Βορίδη συναντήθηκε ο Βουλευτής Καρδίτσας και π. Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Σπύρος Ταλιαδούρος. Κατά την συνάντηση ο κ. Σπύρος Ταλιαδούρος έθεσε υπόψη του κ. Υπουργού τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο. Καρδίτσας λόγω των οργανικών κενών και της μη καταβολής των δεδουλευμένων για τα νυχτερινά και τις αργίες του Ιουνίου του 2013, καθώς και του Μαΐου και Ιουνίου του 2014.

Ειδικότερα, ο κ. Σπύρος Ταλιαδούρος επεσήμανε τα εξής:

«Στο Νοσοκομείο Καρδίτσας υπάρχουν οργανικά κενά μόνιμου ιατρικού αλλά και νοσηλευτικού προσωπικού, με αποτέλεσμα την υποστελέχωση των κλινικών και των τμημάτων Νοσοκομείου, αλλά και την υποβάθμιση της ποιότητας και της ασφάλειας των παρεχόμενων υπηρεσιών του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Ιατρικής Υπηρεσίας της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του Νοσοκομείο Καρδίτσας, που εφημερεύει επί 24ώρου βάσεως, τηρώντας τις προϋποθέσεις επαρκούς και ασφαλούς λειτουργίας απαιτείται η πρόσληψη δύο Παιδιάτρων, ενός Γαστρεντερολόγου, ενός Μαιευτήρα- Γυναικολόγου, ενός Παθολόγου και δύο Ουρολόγων.

Καθώς επίσης λόγω συνταξιοδότησης έχουν αποχωρήσει 44 νοσηλευτές χωρίς να έχει προσληφθεί κανένας, οι νοσηλευτικές υπηρεσίες καλύπτονται προσωρινά με τρίμηνη μετακίνηση νοσηλευτικού προσωπικού από άλλα νοσοκομεία με κίνδυνο στο άμεσο μέλλον να υπάρξει πρόβλημα στην κάλυψη των βαρδιών στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα των Τμημάτων του Νοσοκομείου.

Για τους λόγους αυτούς, κ. Υπουργέ, σας ζητώ να εξετάσετε με ιδιαίτερη ευαισθησία το ζήτημα της άμεσης στελέχωσης των κλινικών και των τμημάτων του Νοσοκομείου Καρδίτσας με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με στόχο την παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης στους πολίτες της Καρδίτσας.»

Σε ότι αφορά τη μη καταβολή των δεδουλευμένων ο κ. Σπύρος Ταλιαδούρος επεσήμανε τα εξής:

«Οι υπάλληλοι του Νοσοκομείου δεν έχουν πληρωθεί για τα νυχτερινά και τις αργίες (εξαιρέσιμα) του περασμένου Ιουνίου 2013, καθώς και για τον Μάιο και Ιούνιο του 2014. Είναι απαράδεκτο να μην πληρώνονται οι εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα τους. Πρέπει άμεσα να επιλυθεί το ζήτημα αυτό.

Τέλος, ο κ. Σπύρος Ταλιαδούρος ζήτησε από τον κ. Υπουργό να ληφθούν μέτρα για να αντιμετωπιστεί το οξύ πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των ορεινών και ημιορεινών χωριών του νομού μας από την έλλειψη αγροτικών ιατρών, ιδιαίτερα μάλιστα που ενόψει του καλοκαιριού αυξάνεται ο πληθυσμός των χωριών αυτών.»

Ο Υπουργός Υγείας κ. Μαυρουδής Βορίδης είπε ότι, εξετάζει το θέμα της καταβολής των δεδουλευμένων και προτίθεται να το αντιμετωπίσει άμεσα. Σε ότι αφορά την κάλυψη των οργανικών κενών του Νοσοκομείου, πρόκειται πολύ σύντομα να βγει προκήρυξη με την οποία θα προκηρύσσονται θέσεις για ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Τέλος, σε ότι αφορά την έλλειψη αγροτικών ιατρών σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές προτίθενται με νομοθετική ρύθμιση να θεσπίσουν διάφορα κίνητρα ώστε να εκδηλώνεται ενδιαφέρον για την κάλυψη θέσεων στα αγροτικά ιατρεία.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Καταθέτει ομαδικά τις αιτήσεις στον ΟΑΕΕ το Επιμελητήριο
Επόμενο άρθρο Προετοιμασίες για την 13η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Καρδίτσας