ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ: άκρατη δημαγωγία με τις αποδοχές των βουλευτών


 Αν και τα χρέη και το έλλειμμα οφείλονται στα προνόμια των μονοπωλίων και όχι στους μισθούς και στις συντάξεις των εργαζομένων, που πετσοκόβονται για την κερδοφορία του κεφαλαίου, ούτε στις απολαβές των βουλευτών, το ΚΚΕ κατέθεσε, για άλλη μια φορά εδώ και ενάμιση χρόνο (3 Μάη 2010) πρόταση νόμου στη Βουλή για την κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης, για τη δραστική μείωση των μισθών των βουλευτών, για την κατάργηση των διαφόρων επιδομάτων όσων συμμετέχουν στις επιτροπές της Βουλής. Την πρόταση ακόμα δεν την έχει φέρει για συζήτηση το προεδρείο της Βουλής και όλα τα άλλα κόμματα (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΣΥΝΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ-ΔΗΣΥ) έχουν τοποθετηθεί δια της σιωπής τους!!!

Αυτό και μόνο είναι στοιχείο αρκετό για να αποδείξει τον υποκριτικό χαρακτήρα της συζήτησης που αναθερμαίνουν συχνά – πυκνά οι εκπρόσωποι των αστικών κομμάτων  για τα προνόμια των βουλευτών, αλλά και τη σκοπιμότητα που υποκρύπτει, σε ό,τι αφορά την προσπάθειά τους να αποπροσανατολίσουν το λαό για τις πραγματικές αιτίες της κρίσης και τη δεδομένη σαπίλα του αστικού πολιτικού συστήματος. Καθόλου τυχαία, η ίδια συζήτηση επαναλαμβάνεται αυτές τις μέρες που ο λαός καλείται να πληρώσει αλλεπάλληλα χαράτσια για το κεφάλαιο.

    Σε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας σε βάρος του λαού επιδίδονται βουλευτές του ΠΑΣΟΚ(Πρωτόπαπας, Μόσιαλος, Σαλαγιάννης!)και άλλων κομμάτων (Κουβέλης, Μπακογιάννη κ.λ.π.) να βγαίνουν στα κανάλια και να μοιράζουν πυροτεχνήματα για την πρόθεσή τους να αποποιηθούν ορισμένες από τις αποζημιώσεις και τις άλλες παροχές που έχουν σαν μέλη του Κοινοβουλίου, σε μια προσπάθεια με κόλπα να κατευνάσουν την λαϊκή δυσαρέσκεια για την πολιτική που υπηρετούν οι ίδιοι και τα κόμματά τους. Τέτοιες ενέργειες, μάλιστα, βρίσκουν μεγάλη προβολή από τα αστικά ΜΜΕ, όχι όμως και η πρόταση του ΚΚΕ για κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης και των αποζημιώσεων στις Επιτροπές.

Πρόκειται για καραμπινάτη προσπάθεια τόσο του ΠΑΣΟΚ, όσο και των συμμάχων του να θολώσουν τα νερά για την πολιτική που υπηρετούν και να κατευνάσουν με ανέξοδο για το κεφάλαιο τρόπο τη δικαιολογημένη αγανάκτηση του λαού για την πολιτική τους. Οι ίδιοι που δημαγωγούν με τέτοιες προτάσεις υπηρετούν μια πολιτική που χαρίζει δισ. ευρώ στους μεγαλοκαπιταλιστές, είτε με τη μορφή της άμεσης οικονομικής ενίσχυσης, είτε με φοροαπαλλαγές και μέτρα κάθετης μείωσης της τιμής της εργατικής δύναμης.

Είναι φανερό και από τη στάση των άλλων κομμάτων απέναντι στην πρόταση του ΚΚΕ ότι οι κορόνες τους είναι για λαϊκή κατανάλωση, μακριά από την ουσία.

Προηγούμενο άρθρο Ετοιμάζονται τα γαλάζια ψηφοδέλτια σε όλη τη χώρα - Ποια τα ονόματα στους Νομούς της Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Μ. Θεοχάρη: Ώρα ευθύνης για όλους μας