Ειδήσεις

ΝΟΔΕ Καρδίτσας: Το τελευταίο ψέμμα του κ. Τσίπρα θα είναι στη ΔΕΘ


Όταν ο πολιτικός χρόνος τελειώνει είναι φυσικό μαζί με τα ψέμματα να υπάρχουν και διαστρεβλώσεις. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αφού διέλυσε τα πάντα επιχειρεί τώρα να ” αλλοιώσει” τις δηλώσεις του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η έκθεση του ΟΟΣΑ αποτελεί κόλαφο για τη κυβέρνηση του κ. Τσίπρα αφού επιβεβαιώνει ότι επέβαλε τους περισσότερους φόρους παγκοσμίως τη διετία 2015-2016. Η θλιβερή αυτή παγκόσμια πρωτιά αποτελεί μια ακόμη απόδειξη της παράλογης φορολογικής πολιτικής που ακολουθεί ο κ. Τσίπρας. Η επιλογή της κυβέρνησης του να επιβάλλει εξοντωτικούς φόρους καθηλώνει την οικονομία σε ασθενική ανάπτυξη και οδηγεί στη φτωχοποίηση όλο και περισσότερους πολίτες. Κι αυτό μάλιστα τη στιγμή που διεθνώς καταγράφεται η αντίστροφη τάση, δηλαδή της μείωσης των φορολογικών βαρών τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους εργαζόμενους. Το 2017 η χώρα μας αναδείχτηκε πρώτη παγκοσμίως στην μακρόχρονη ανεργία των νέων ανθρώπων, με το θηριώδες ποσοστό 73%.

Ο κ. Τσίπρας μετά την 20η Αυγούστου πανηγυρίζει για την δήθεν έξοδο της χώρας μας από τα μνημόνια. Η πραγματικότητα είναι ότι τότε έληξε μόνο η δανειακή σύμβαση, την οποία είχε υπογράψει τον Αύγουστο του 2015 και είχε εξ αρχής τριετή διάρκεια. Βγήκε όμως η χώρα από τα μνημόνια; Επετεύχθη ο κεντρικός σκοπός του τρίτου μνημονίου που δεν θα είχε καν επιβληθεί στη χώρα μας αν ο κ. Τσίπρας δεν υποσχόταν ότι θα σκίσει τα μνημόνια. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε το πόσο καταστροφικό για τη χώρα ήταν εκείνο το πρώτο εξάμηνο, όταν η Ελλάδα ήταν έτοιμη να βγει στις αγορές το πρώτο εξάμηνο του 2014 αν δεν ερχόταν η λαίλαπα του κ. Βαρουφάκη. Σήμερα η χώρα είναι εκτός αγορών με τα επιτόκια στο δεκαετές ομόλογο να έχουν ξεπεράσει το 4,6%. Και επιπλέον με νέες περικοπές στις συντάξεις και το αφορολόγητο, υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2022, υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας και ένα πλαίσιο αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής μέχρι το 2060.

Η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκάθαρη θέση και ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο πρόγραμμα που θα παρουσιάσει πιο εξειδικευμένα στη ΔΕΘ ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεσμεύτηκε ήδη να προχωρήσει στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 25%,  τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, τη μείωση του εισαγωγικού συντελεστή στη φορολογία φυσικών προσώπων για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ από το 22% στο 9%. Επιπλέον στη μείωση του φόρου εισοδήματος στις επιχειρήσεις από το 29% στο 20% και τη μείωση της φορολογίας στα μερίσματα από το 15% στο 5%.

Ειδικά για τη μείωση εισφορών από το 20% στο 15% για τις εισφορές για την κύρια σύνταξη οι αλλαγές είναι επιτακτικές αφού το ασφαλιστικό σύστημα με την αντιμεταρρύθμιση Κατρούγκαλου δεν εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα των συντάξεων. Η Νέα Δημοκρατία επιμένει σ΄ αυτό όχι μόνο γιατί θα αυξήσει το διαθέσιμο εισόδημα των εργαζομένων, αλλά και θα μειώσει το κόστος της εργασίας μιας επιχείρησης. Πέρα όμως από τη μείωση των εισφορών η Νέα Δημοκρατία επιμένει στην ανάγκη ενός δεύτερου πυλώνα , το κομμάτι της συμπληρωματικής σύνταξης για όλους τους νέους ασφαλισμένους. Με υποχρεωτικές εισφορές της τάξης του 7% σε προσωπικό αποταμιευτικό λογαριασμό τον έλεγχο του οποίου  θα έχει ο ίδιος ο ασφαλισμένος.

Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση του γνωρίζουν καλά ότι είναι η τελευταία φορά που από τη ΔΕΘ θα προσπαθήσουν να εξαπατήσουν τον ελληνικό λαό με παροχές που δεν πρόκειται να εφαρμόσει. Στο ίδιο έργο ” έπαιξε” και πέρυσι. όπου εξήγγειλε το Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης , με παροχές 12 δις για να καταλήξει σε μέτρα που χρέωσαν τους ‘Ελληνες με 14,5 δις.

Αυτή τη φορά το έργο έχει το ίδιο σενάριο, αλλά θα έχει διαφορετικό τέλος. Οι πολίτες δεν πείθονται πλέον από τα ψεύδη του κ. Τσίπρα. Σύντομα θα του δώσουν την απάντηση , όταν έρθει η ώρα της κάλπης.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεχίζονται οι εγγραφές στο Δ. Ι.Ε.Κ. του Γ. Ν. Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Συνάντηση Κωτσού - Χρυσοβελώνη