Ν. Παππάς: Αναγκαία η αλλαγή πολιτικής


 Το τελευταίο «χαρτί» παίζει η κυβέρνηση με το μεσοπρόθεσμο, που πριν προλάβει να εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο προχθές κατατέθηκε στη Βουλή. Σχεδόν ταυτόχρονα!

 Βιάζεται προφανώς το υπουργείο να εισπράξει την έκτακτη εισφορά η οποία ξεκινάει απ’ τα 8.000 ευρώ εισόδημα και αφορά τους χαμηλόμισθους και τους συνταξιούχους που να καταβάλουν νέο φόρο 1-3%, αλλά και τους μισθωτούς που θα φτάσει ως και 7%. Ακολουθεί η αύξηση έως και 30% στα τέλη κυκλοφορίας, η αύξηση του ΦΠΑ, η αύξηση του φόρου (άρα και της τιμής) στο φυσικό αέριο, η επιβολή φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας ακόμα και σε όσους έχουν μόνο μια κατοικία και τέλος πωλούνται σχεδόν τα πάντα στη χώρα μας.

Παρόλα αυτά όμως το χρέος της Ελλάδας το 2015 θα είναι 351 δις. Όσο και σήμερα δηλαδή. Αυτό εξάλλου προβλέπει το ίδιο το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Είναι προφανές πως δεν υπάρχει κανένα αποτέλεσμα σε όσα εφαρμόζονται και θα εφαρμοσθούν, επειδή δεν υπάρχει όραμα, αισιοδοξία εμπιστοσύνη και σχέδιο. Η κυβέρνηση βαδίζει στα τυφλά εφαρμόζοντας ναι στείρα πολιτική και οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή. Στη μέχρι τώρα θητεία της δεν υπήρξε καμία προσπάθεια και δεν δόθηκε κανένα κίνητρο για την ανάπτυξη. Ακολουθείται απλώς μια πεπατημένη, η οποία εφαρμόζονταν εδώ και χρόνια και τα αποτελέσματά της τα βιώνουμε σήμερα και παράλληλα ακολουθεί της εντολές της τρόικα χωρίς καν να έχει άποψη. Στείρα λοιπόν πολιτική και άτολμη.

Ο τόπος μας όμως ειδικά τώρα έχει ανάγκη από ένα νέο μοντέλο πολιτικής που θα στηρίζεται και θα εμπιστεύεται τον άνθρωπο και τις πρωτοβουλίες του. Ένα νέο τρόπο διακυβέρνησης που θα προσβλέπει στην ανάπτυξη και θα αξιοποιεί τις δυνατότητες της χώρας προς όφελός της και όχι προς όφελος των ξένων.

Ακόμη και σήμερα η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη ναυτιλιακή δύναμη παγκοσμίως. Παρόλα αυτά υποφέρει. Έχει μεγάλα αποθέματα φυσικών πόρων και έχει ένα ισχυρό παραγωγικό δυναμικό που μπορεί να δραστηριοποιηθεί και να πετύχει σε πάρα πολλούς τομείς. Από τον τουρισμό μέχρι τη γεωργία. Από τις επιστήμες μέχρι τη βιομηχανία.

Γι’ αυτό χρειαζόμαστε ένα νέο μοντέλο πολιτικής που θα στηρίζει αυτές τις δυνατότητες και δεν θα τις συρρικνώνει. Μόνο έτσι θα βγούμε από την κρίση. Μόνο έτσι θα πετύχουμε. Μόνο έτσι δεν θα ξεπουληθούμε.

Προηγούμενο άρθρο Ιδιώτης καταπατά τεράστια δημόσια έκταση με την ανοχή του κράτους
Επόμενο άρθρο 24ωρη πανελλαδική απεργία οδοντιάτρων