Ιδιώτης καταπατά τεράστια δημόσια έκταση με την ανοχή του κράτους


           Στο δημοτικό διαμέρισμα Λοξάδας του δήμου Μουζακίου νομού Καρδίτσας υπάρχει μια μεγάλη δημόσια έκταση στην περιοχή που έχει τη χρήση βοσκότοπου για τα ζώα της περιοχής. Στο 1800  η περιοχή ήταν τσιφλίκι του Αλή Πασά  και του γιού του Βελή. Σήμερα εν έτη 2011 γίνεται τσιφλίκι ενός δικηγόρου.

 Ο δικηγόρος που ζει στην Αθήνα το διεκδικεί ως αμοιβή του για κάποιες δίκες που έκανε με εντολή του προέδρου του χωριού το 1972 επί χούντας.

Ο δικηγόρος μάλιστα αυτός έχει κάνει και συμβόλαια (παράνομα) που ο τότε πρόεδρος του… χωριού του παραχωρεί κοινοτική έκταση 270 στρεμμάτων.

Αν είναι έτσι κάθε πρόεδρος θα μπορούσε να κάνει το ίδιο σε δικούς του ανθρώπους και να μοιράζονται μεταξύ τους τη δημόσια περιουσία.

Αφού λοιπόν έχουν περάσει τα χρόνια και έχουν παραγραφεί τα αδικήματα του τότε προέδρου, εδώ και λίγες μέρες έχουν έρθει οι μπουλντόζες και σκάβουν τα λιβάδια με την άδεια της αστυνομίας.

Οι κάτοικοι ζήτησαν ασφαλιστικά μέτρα όμως ακόμα και αυτά δεν κατάφεραν να σταματήσουν τις διαδικασίες καταπάτησης. Ο Δήμος Μουζακίου παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις των κατοίκων παραμένει άπραγος και δηλώνει άγνοια για το θέμα τηρώντας στάση «παρατηρητή» (αν όχι συνένοχος)  στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας .

Με την λογική του εν λόγου δικηγόρου καθώς και με τις «ευχές» της δημοτικής αρχής ο καθένας μπορεί να μισθώσει ένα σκαπτικό μηχάνημα ή μια μπουλντόζα αφού πρώτα επιλέξει την δημόσια έκταση της αρεσκείας του και να αρχίσει να την οριοθετεί ως δική του, περιουσία που ανήκει σε όλους τους πολίτες!!!!!

Τα ζώα πλέον προσπαθούν να διασχίσουν τις τεράστιες τάφρους που  έχει δημιουργήσει ο εν λόγω καταπατητής προκειμένου να σταματήσει την διέλευση οποιουδήποτε (καταστρέφοντας ακόμη και αυτοσχέδιες γέφυρες που χρησιμοποιούσαν οι κτηνοτρόφοι της περιοχής για να εισέλθουν τα κοπάδια στο βοσκότοπο και στις θερινές εγκαταστάσεις, στα λεγόμενα τσαρδάκια) καθώς θεωρεί την δημόσια γη ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ.

Τα σκαπτικά μηχανήματα συνεχίζουν ακόμη και σήμερα  να καταστρέφουν υπέροχες περιοχές πρασίνου …

(πυκνή δασώδη βλάστηση)

Παρακαλώ ας πάρει δημοσιότητα το συγκεκριμένο θέμα πριν ξεπουληθούν όλα και γίνουμε έρμαια των ολίγων. Οι εποχές της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας γίνονται πραγματικότητα στο χωριό Λοξάδα. Ας σταματήσουμε αυτούς τους συνεχίζουν να πιστεύουν ότι οι πράξεις τους είναι υπεράνω του νόμου. Και ας καταλάβουν όλοι αυτοί  οι αιρετοί ότι δουλειά τους είναι να προασπίσουν την δημόσια περιουσία και όχι να την ξεπουλήσουν.

Προηγούμενο άρθρο Οι Δρυάδες εν πλω στο 10ο Φεστιβάλ Σωματείου ελλήνων Χορογράφων
Επόμενο άρθρο Ν. Παππάς: Αναγκαία η αλλαγή πολιτικής