Ν. Παππάς: Το μεγαλείο της κυβερνητικής αποτυχίας


Από τη συνέντευξη τύπου του Ε. Βενιζέλου που για πρώτη φορά εκστομίστηκε η λέξη χρεωκοπία από κυβερνητικό στέλεχος, έστω και επιλεκτική, ήρθε η συνέντευξη του ίδιου του πρωθυπουργού που συζήτησε με τους δημοσιογράφους της γερμανόφωνης έκδοσης των Financial Times για αδυναμία πληρωμών που σε… θεωρητικό επίπεδο εξετάζεται και που όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός:

 “Θεωρητικά, μπορεί να διαρκέσει δύο εβδομάδες ή μπορεί να κρατήσει πολύ περισσότερο προκαλώντας πολύ μεγαλύτερη ζημία “Ουσιαστικά επί 24ωρα ακούμε από τα πιο επίσημα χείλη πως η χώρα είναι σε πλήρες αδιέξοδο και δέχεται όλα τα σενάρια, δυστυχώς όμως φαίνεται ότι τα σενάρια τα απεργάζονται άλλοι και εμείς απλά φαίνεται να περιμένουμε να τα ακούσουμε και απλά να πούμε το… “ναι”.

Δεν πρόκειται λοιπόν για επιλεκτική χρεωκοπία, αλλά για στάση πληρωμών, γεγονός πολύ χειρότερο επειδή σημαίνει ουσιαστική χρεωκοπία και παραδοχή αυτής. Όλες οι θυσίες και οι υποχωρήσεις των Ελλήνων πάνε χαμένες εξαιτίας των κάκιστων χειρισμών μιας χρεωκοπημένης πολιτικά κυβέρνησης, η οποία κατάφερε να μετατρέψει μια κρίση χρέους σε χρεωκοπία, δίνοντας ευκαιρίες για πλουτισμό σε διάφορες  χώρες  και οργανισμούς και μοιράζοντας ταυτοχρόνως φτώχεια στους Έλληνες.

Η Ελλάδα θα είναι η μόνη χώρα στην παγκόσμια οικονομική ιστορία που θα έχει περάσει από όλα τα στάδια των υποτιθέμενων οικονομικών υποστηριγμάτων έχοντας υπογράψει μνημόνια και δανικές συμβάσεις με τους χειρότερους όρους  και τελικά θα χρεοκοπήσει με τον χειρότερο τρόπο, έχοντας πρώτα εξαθλιώσει τους Έλληνες και έχοντας διαλύσει κάθε βασική υποδομή σε κάθε τομέα.

Τέτοια αποτελέσματα φέρνουν οι κάθε είδους πειραματισμοί που γίνονται χωρίς σχεδιασμό, χωρίς όραμα, χωρίς συναίσθηση της ευθύνης που έχει ο πολιτικός απέναντι στους πολίτες και τη χώρα.

Προηγούμενο άρθρο Η πρόταση για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στο δήμο λίμνης Πλαστήρα
Επόμενο άρθρο Σπ. Ταλιαδούρος: «Την άμεση επανεκκίνηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007 – 2013 »