Η πρόταση για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στο δήμο λίμνης Πλαστήρα


 Στα πλαίσια του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα πρότεινε συνολικά 172 θέσεις εργασίας. Οι θέσεις εργασίας αφορούν διάφορες ειδικότητες και κατανέμονται σε τομείς ιδιαίτερα κρίσιμους για το Δήμο, ενώ αφορούν πεντάμηνη εργασία ανέργων και ασφαλισμένων στον ΟΓΑ με βάση εισοδηματικά κριτήρια.

 Ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα προσπαθεί να αξιοποιήσει όλες τις ευκαιρίες για να ενισχύσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες του προς τους δημότες και να βελτιώσει τις υποδομές και τις προοπτικές ανάπτυξής του. Το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας αποτελεί ένα εργαλείο το οποίο μπορεί να βοηθήσει προς τις κατευθύνσεις αυτές, χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση για το Δήμο, ενώ παράλληλα θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας, από τις οποίες μπορούν να επωφεληθούν οι άνεργοι της περιοχής.

Οι τομείς που προτάθηκαν για ένταξη στο πρόγραμμα είναι:

  • – Κοινωνικός τομέας, με μία προτεινόμενη ενέργεια για την κατ’ οίκον παροχή υπηρεσιών νοσηλευτικής και ψυχοκοινωνικής στήριξης σε ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ.
  • – Τομέας φυσικού περιβάλλοντος, με δύο προτεινόμενες ενέργειες οι οποίες στοχεύουν στον καθαρισμό των παράκτιων περιοχών και των λοιπών περιοχών NATURA του Δήμου, στην αποκατάσταση βλαβών από κατολισθήσεις, σε δράσεις δενδροφυτεύσεων και στη διαμόρφωση περιπατητικών και ποδηλατικών διαδρομών.
  • – Τομέας αστικού περιβάλλοντος, με μία ενέργεια προσανατολισμένη στη συντήρηση, αποκατάσταση και διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων εντός οικισμών (παιδικές χαρές, πλατείες, χώροι άθλησης, κ.λπ.), στην αποκατάσταση δικτύων κοινής ωφελείας, σε δενδροφυτεύσεις σε πλατείες και δρόμους, στην αποκατάσταση της παραδοσιακής όψης των χωριών κ.λπ.
  • – Τομέας πολιτικής προστασίας, όπου προβλέπονται να γίνουν ενέργειες για την πρόληψη πυρκαγιών και κατολισθήσεων, φύλαξη των δασικών περιοχών του Δήμου, καταγραφή και οργάνωση των αναγκών σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, κ.λπ.
  • – Τομέας πολιτισμού, με δύο ενέργειες οι οποίες έχουν στόχο την αξιοποίηση και οργάνωση των διαφόρων μουσείων και περιοχών πολιτιστικού ενδιαφέροντος του Δήμου, καθώς και τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων.
  • – Τομέας τουρισμού, με δράσεις που αφορούν την ανάδειξη του τουριστικού αποθέματος του Δήμου, την προβολή του μέσω διαδικτύου, την προετοιμασία και συμμετοχή του Δήμου σε τουριστικές εκθέσεις, την ενημέρωση των τουριστών, κ.α.

Οι προτεινόμενες από το πρόγραμμα θέσεις εργασίας περιλαμβάνουν διάφορες ειδικότητες, όπως πτυχιούχους δομικών έργων, αρχαιολόγους, μουσειολόγους, γεωπόνους, εκπαιδευτικούς, νοσηλευτές, κινησιοθεραπευτές, οδηγούς, χειριστές JCB, οδηγούς φορτηγών, υδραυλικούς, πτυχιούχους δασοπονίας, φύλακες, αποφοίτους σχολών τουριστικών επιχειρήσεων, σχολών πληροφορικής και σχολών διοίκησης και επιχειρήσεων, χειριστές Η/Υ, εργάτες διαφόρων ειδικοτήτων κ.λπ.

Προηγούμενο άρθρο Μ. Θεοχάρη: Πρέπει να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες ιατρικής περίθαλψης στα Βραγκιανά
Επόμενο άρθρο Ν. Παππάς: Το μεγαλείο της κυβερνητικής αποτυχίας