Ξεκίνησαν με επιτυχία οι εργασίες του 3ου Θερινού Σχολείου στη Νεράιδα


Άρχισαν τη Δευτέρα 25/8/14 οι εργασίες του 3ου Θερινού Σχολείου Τζουμέρκων και ΝΑ Πίνδου στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις Νεράιδας, με συνδιοργανωτές το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τον Δήμο της Λίμνης Πλαστήρα Καρδίτσας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Κέντρο Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας Ο Απόλλων Καρδίτσας, και την ΑΝΚΑ με θέμα: «Οικολογία, τουρισμός, Ανάπτυξη και Επιστροφή στις Ρίζες (νέο-αγροτικότητα)».

Εισηγητές της πρώτης συνεδριακής ημέρας ήταν οι:

Βλάχος Γεώργιος, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας & Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. «Περιβαλλοντικές λειτουργίες συστημάτων που αποτελούνται από οικογενειακές αγροτικές εκμεταλλεύσεις και οι δυνατότητες που δημιουργούνται από τις σχετικές πολιτικές της Ε.Ε.»

Κασίμης Χαράλαμπος, Καθηγητής του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας & Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. «Αγροτικός μετασχηματισμός και νέα αγροτικότητα στην Ελλάδα»

Οικονόμου Ανδρομάχη Ερευνήτρια του Κέντρου Έρευνας Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών. «Οι πολιτισμικές διαστάσεις του τοπικού διατροφικού συστήματος»

Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής είναι ο καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ευάγγελος Αυδίκος.

Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα κ. Στεργιόπουλος Θωμάς

Η εκπρόσωπος του Δ.Σ. του Κέντρου Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας Ο Απόλλων Καρδίτσας, και ειδική γραμματέας της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας κα. Ευθυμία Γιώτη

Η γραμματέας της Αμφικτιονίας των Καραγκούνηδων και έφορος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας κα. Τζέλλα Σοφία.

Οι εργασίες του Θερινού Σχολείου θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 30/8/14.

Προηγούμενο άρθρο Οι Μητροπολίτες Χαλκηδόνος και Καρθαγένης στον Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεο
Επόμενο άρθρο Εξαφανίστηκε 70χρονος από την Πτελοπούλα Καρδίτσα – Σήμανε Silver Alert