Ειδήσεις

Ξεκίνησαν οι Ημέρες Καινοτομίας 2020 από το EITHealth


Ξεκίνησαν οι “Ημέρες Καινοτομίας 2020”, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Για τρίτη χρονιά το ΕΚΤ, ως κόμβος του EITHealth για την Ελλάδα, με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ειδικότερα της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών και του Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική, διοργανώνουν τις “Ημέρες Καινοτομίας 2020”, οι οποίες θα διεξαχθούν από τις 4 εώς τις 6 Νοεμβρίου 2020για την Ελλάδα.

Στην εκδήλωση, η οποία φέτος διεξάγεται ηλεκτρονικά, συμμετέχουν 65 φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, οι οποίοι έχουν σχηματίσει 20 ομάδες εργασίας.Την προσπάθεια των ομάδων υποστηρίζουν 11μέντορες από τον ακαδημαϊκό  και τον επιχειρηματικό χώρο, καθώς και 14 καθοδηγητές, από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και από το ΕΚΤ.

Από τις 4 έως τις 6 Νοεμβρίου 2020, oι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές που συμμετέχουν στις Ημέρες Καινοτομίας, μέσω του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στην Ελλάδα, εργάζονται σε ομάδες για να αντιμετωπίσουν πραγματικές προκλήσεις για την υγεία που έχουν τεθεί από το EITHealth.

Κατά τη διάρκεια των “Ημερών Καινοτομίας 2020”, οι φοιτητές θα αναπτύξουν ιδέες στα παρακάτω θεματικά πεδία:

  • Ψυχική υγεία
  • Υγεία στον χώρο εργασίας (EITHealthFocusArea)
  • Μετασχηματισμός Υγείας (EIT Health Focus Area)
  • Αλλαγή συμπεριφοράς για υγεία και ποιότητα ζωής (EITHealthFocusArea), (παράδειγμα: διακοπή καπνίσματος)
  • Διατροφή και παχυσαρκία
  • Υγεία και Περιβάλλον (Δυνατότητα συνεργασίας με το EITClimateKIC)
  • Αξιοποίηση της δύναμης των δεδομένων του πραγματικού κόσμου (EITHealthFocusArea)
  • Διαχείριση μολυσματικών ασθενειών σε όλη την Ευρώπη

Την τελευταία μέρα, οι ομάδες των φοιτητών θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους και θα κριθούν από μια ομάδα εμπειρογνωμόνων, ώστε να αναδειχθούν οι τρεις καλύτερες οι οποίες θα λάβουν χρηματικά έπαθλα. Οι ομάδες που θα αναδειχθούν στην πρώτη θέση από όλα τα τοπικάi-Days θα συμμετάσχουν έπειτα στον πανευρωπαϊκό τελικό των “Ημερών Καινοτομίας 2020” οι οποίες συντονίζονται από το ImperialCollege του Λονδίνου που αποτελεί βασικό μέλος του EITHealth. Εκεί η νικήτρια ομάδα της Ελλάδας θα διαγωνισθεί με φοιτητές από άλλα πανεπιστήμια. Οι ομάδες που θα κερδίσουν στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό, θα λάβουν πόρους για να αναπτύξουν τις ιδέες τους, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες φοιτητές θα γίνουν μέλη του δικτύου αποφοίτων του EITHealth, αποκτώντας πρόσβαση σε νέες ευκαιρίες εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Προηγούμενο άρθρο Πλημμύρες στο θεσσαλικό κάμπο: Δυο μέτρα και δυο σταθμά - Του Δομήνικου Βερίλλη
Επόμενο άρθρο ΣΘΕΒ: Ασφαλής και εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων λόγω του covid-19