Ξεκίνησε η 3η Εβδομάδα Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2014


Ξεκίνησε τη Δευτέρα στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας η 3η εβδομάδα της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας που φέτος έχει τίτλο “Ό,τι σκέφτεσαι, σκέψου το αντίθετο – Οι αντίθετοι κόσμοι συναντιούνται στις βιβλιοθήκες!”, που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία και συντονισμό του Future Library και με αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Οι Σούπερ Ήρωες έκαναν την εμφάνισή τους στην Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Φανουρίου». Η υπεύθυνη της βιβλιοθήκης εκπαιδευτικός Κυρία Ντίνα Βλαχούτα, διάβασε στα παιδιά το βιβλίο «Θέλω να γίνω Σούπερ Ήρωας» με πρωταγωνιστή το μικρό Σούπερ Νικόλα και στη συνέχεια με παλιά υφάσματα, ρούχα, χαρτόνια κι άλλα υλικά και τη βοήθεια της εθελόντριας Άρτεμις Τσιγάρα, έφτιαξαν φανταχτερές στολές υπερηρώων, δημιουργώντας ατρόμητες σκηνές δράσεις στο πάρκο μπροστά από τη βιβλιοθήκη.

Στην Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Γεωργίου», τα παιδιά με τη βοήθεια της εκπαιδευτικού Κυρίας Ασπασίας Ζάχου (εθελόντρια στις Παιδικές βιβλιοθήκες) και υπό της οδηγίες του Αρχιμουσικού της Δημοτικής Φιλαρμονικής Κυρίου Νίκου Μπανιά, που μας έδωσε τις πολλές και πολύτιμες μουσικές γνώσεις του, έφτιαξαν δικά τους μουσικά όργανα, μίλησαν για τους ήχους και τη μουσική και με τη συνοδεία και άλλων μουσικών οργάνων δημιούργησαν δικές τους μελωδίες και ρυθμούς, δίνοντας ένα χαρούμενο και διαφορετικό τόνο στη βιβλιοθήκη και φυσικά έπαιξαν το γνωστό και πολύ αγαπητό στα παιδιά παιχνίδι, τις «μουσικές καρέκλες»!!!

Τέλος στην Παιδική Βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά» της πλατείας «Δημητρίου Γιολδάση», συναντήθηκαν οι αντίθετοι κόσμοι!!! Με τη βοήθεια των εθελοντριών της βιβλιοθήκης Κάτιας Γαλούση και Βάσως Μαλλιαρού κατέγραψαν ζεύγη αντιθέτων και στη συνέχεια έφτιαξαν τον τεράστιο χάρτη των αντίθετων κόσμων, όπως τα ίδια τον έχουν φανταστεί. Ομορφιά και ασχήμια, καλοσύνη και κακία, φως και σκοτάδι, χαρά και λύπη, μικροί και μεγάλοι, πόλεις και χωριά κι άλλα πολλά αντίθετα, συναντήθηκαν με τη φαντασία τους κι έφτιαξαν έναν μοναδικό χάρτη!!!

 

 

Οι δράσεις συνεχίζονται κανονικά σήμερα Τρίτη με το παρακάτω πρόγραμμα:

Η μέρα του άσχημου και του όμορφου

Φτιάχνουμε τη χρονογραμμή της ομορφιάς & στη συνέχεια αφηγούμαστε την ιστορία του ασχημόπαπου και καταγράφουμε τ’ αντίθετα της ομορφιάς και της ασχήμιας.

Με τη Θεατρολόγο Χριστίνα Βήτα.

Για παιδιά 5 – 15 ετών. Στην Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας “Αγίου Νικολάου”

Η μέρα του άγριου και του ήμερου

Εκεί που κατοικούν τα άγρια τέρατα: Διαβάζουμε το βιβλίο του Μωρίς Σεντάκ, Εκεί που κατοικούν τα άγρια τέρατα και ζωγραφίζουμε τον εαυτό μας άγριο τέρας.

Με τις εκπαιδευτικούς Δανάη Παπαποστόλου & Έφη Τσιάκα.

Για παιδιά 5 – 15 ετών. Στην Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας “Λάκας Μαντζάρα”

Η μέρα της αρχής και του τέλους

Η αρχή και το τέλος μιας ιστορίας: Διαλέγουμε μια αρχή κι ένα τέλος μιας ιστορίας και αφηγούμαστε τι έγινε στη μέση.

Για παιδιά 6 – 15 ετών. Στην Παιδική Βιβλιοθήκη  “Παυσιλύπου”

 

Όλες οι δράσεις ξεκινούν στις 11 το πρωί.

 

Στις δράσεις μπορούν να συμμετέχουν όλα τα παιδιά από 7 ετών και πάνω.

Παιδιά μικρότερα των 7 ετών πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Φέτος το καλοκαίρι… «Ότι κι αν σκέφτεσαι, σκέψου το αντίθετο»!!!

 

Προηγούμενο άρθρο O Μ. Χαρακόπουλος στη χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος
Επόμενο άρθρο Γενική Συνέλευση ΑΣ Οσπρίων και Προϊόντων Διατροφής Καρδίτσας