O Μ. Χαρακόπουλος στη χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος


Ο Βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος παρέστη στη χειροτονία του νέου εψηφισμένου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην Αθήνα. Ο πρώην υπουργός συνεχάρη το νέο Επίσκοπο και του ευχήθηκε «η αρχιερατεία του να είναι φωτεινή στην πολύπαθη μητρόπολη, την οποία του εμπιστεύθηκε η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος».

Σε δήλωσή του ο κ. Χαρακόπουλος σημειώνει τα εξής:

«Καθώς τα Φάρσαλα και η γενέτειρά μου, τα Βούναινα, υπάγονται στην κανονική δικαιοδοσία της μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων είμαι κοινωνός των προβλημάτων και των δυσκολιών που καλείται να αντιμετωπίσει ο νεοεκλεγείς Επίσκοπος της ιστορικής, αλλά και πολύπαθης, μητροπόλεως μας. Είμαι πεπεισμένος, όμως, ότι τα τάλαντα που διείδαν σε αυτόν οι αρχιερείς της Εκκλησίας -και για τα οποία τον εξέλεξαν Μητροπολίτη- θα τα αξιοποιήσει στο έπακρο για το καλό του ποιμνίου του.

Στους δύσκολους καιρούς που περνά η πατρίδα μας χρειαζόμαστε πνευματικούς ταγούς και καθοδηγητές που θα στηρίξουν πνευματικά το δοκιμαζόμενο λαό και ταυτόχρονα θα συνδράμουν την Πολιτεία στο κοινωνικό της έργο.

Εύχομαι στο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεο να μακροημερεύσει αφήνοντας το δικό του δημιουργικό αποτύπωμα. Η αρχιερατεία του να είναι φωτεινή, λαμπρή και καρποφόρα».

Προηγούμενο άρθρο Συγχαρητήριο μήνυμα Σκόνδρα προς το νέο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεο
Επόμενο άρθρο Ξεκίνησε η 3η Εβδομάδα Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2014