Ξεκίνησε και η 4η Εβδομάδα Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2014


Ξεκίνησε τη Δευτέρα στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας και η 4η εβδομάδα της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας που οργανώνει η αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «FutureLibrary», με την αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Στην Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Γεωργίου», οι εθελόντριες των παιδικών βιβλιοθηκών, Ασπασία Ζάχου και Ιωάννα Παπαδάκου διάβασαν στα παιδιά την ιστορία της πιστής Πηνελόπης, γυναίκας του πολυμήχανου Οδυσσέα και στη συνέχεια, με χαρτόνι από χαρτοκιβώτια, κατασκεύασαν μικρούς αργαλειούς, αφού πρώτα εξήγησαν στα παιδιά το ρόλο που έπαιξε ο αργαλειός στην υφαντουργία της χώρας.

Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και στο τέλος δικαιώθηκαν, μια και τα πανάκια που έφτιαξαν ήταν πανέμορφα και πολύχρωμα.

Να ευχαριστήσουμε άλλη μια φορά το κατάστημα πλεκτών «Βέρα» των αδερφών Νικολέτας και Νάντιας Καραντώνη, για τα τόπια μαλλιού που μας χάρισαν, ώστε να πραγματοποιηθεί η δράση

Στην παιδική βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Φανουρίου» στα λίγα παιδιά που βρέθηκαν, με τη βοήθεια της εκπαιδευτικού και υπεύθυνης της βιβλιοθήκης, Ντίνας Βλαχούτα, και της εθελόντριας Άρτεμις Τσιγάρα, μίλησαν για την τάξη και την ακαταστασία, «ανακάτεψαν» τα βιβλία και προσπάθησαν να τα βάλουν μ’ ένα δικό τους μοναδικό τρόπο.

Έγινε αναφορά στον Μέλβιν Ντιούι, τον πατέρα της Δεκαδικής Ταξινόμησης Dewey και γενικά για την τάξη που πρέπει να έχουν καθημερινά στη ζωή τους.

Τέλος στην παιδική βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά» της πλατείας «Δημητρίου Γιολδάση», ήταν η μέρα των σκληρών και των μαλακών, η μέρα των σκαντζόχοιρων. Οι εθελόντριες Βάσω Τσουλά-Τραντέρου και Κάτια Γαλούση, διάβασαν στα παιδιά τα παραμύθια της Ελένης Πριοβόλου, «Ο Τρυφεράκανθος» και της Ιωάννας Γιαννακοπούλου, «Ο σκαντζόχοιρος που ξέχασε να φοβηθεί».

Στη συνέχεια και με τις οδηγίες που έδωσε ο υπεύθυνος των προγραμμάτων της Καλοκαιρινής Εκστρατείας βιβλιοθηκονόμος Θανάσης Κουρόγλου, τα παιδιά χωρίστηκαν σε 3 ομάδες. Οι πιο μικροί χρωμάτισαν μια ωραία εικόνα με σκαντζόχοιρους, οι μεσαίοι έφτιαξαν ωραίους σκαντζόχοιρους με χαρτόνι και κολλάζ με κομμάτια περιοδικών, ενώ οι πιο μεγάλοι έφτιαξαν σκαντζόχοιρους με πεσμένα φύλλα που μάζεψαν από το πάρκο.

Οι δημιουργίες τους, ήταν απλά καταπληκτικές!!!

 

Η 4η εβδομάδα της καλοκαιρινής εκστρατείας συνεχίζεται σήμερα Τρίτη με το παρακάτω πρόγραμμα:

 

Η μέρα του πάνω – κάτω, του μπρος – πίσω, του αριστερά – δεξιά

Βγαίνουμε έξω από τη βιβλιοθήκη και περιγράφουμε στο σημειωματάριό μας ό,τι βλέπουμε μπροστά και πίσω μας, πάνω και κάτω, αριστερά και δεξιά μας.

Για παιδιά 7 – 15 ετών. Στην Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας “Αγίου Νικολάου”

 

Μέρες της γης και του ουρανού

Ζωγραφίζουμε, κάνουμε κολάζ, πάνω σε πολλά μέτρα χαρτί, τοπία της γης, χωράφια, πόλεις, δρόμους, χωριά, ζούγκλες και τοπία του ουρανού, τον ήλιο, το φεγγάρι, τα αστέρια, τους γαλαξίες. Κατόπιν ενώνουμε τη γη και τον ουρανό με όλα τα μέσα που έχει εφεύρει ο άνθρωπος για να φτάσει από τη γη στον ουρανό: αερόστατα, αεροπλάνα, διαστημόπλοια, σκάλες, πύραυλους, φτερά.

Με την εκπαιδευτικό Ασπασία Ζάχου

Για παιδιά 5 – 15 ετών. Στην Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας “Λάκας Μαντζάρα”

 

Μια μέρα με σούπερ ήρωες

Σχεδιάζουμε τους δικούς μας σούπερ δυνατούς ήρωες: τι ιδιότητες έχουν, τι ρούχα φοράνε, πώς μοιάζουν. Στο τέλος φτιάχνουμε τις στολές μας σούπερ ηρώων και οργανώνουμε μια παρέλαση.

Για παιδιά 6 – 15 ετών. Στην Παιδική Βιβλιοθήκη  “Παυσιλύπου”

 

 

Όλες οι δράσεις ξεκινούν στις 11 το πρωί.

 

Στις δράσεις μπορούν να συμμετέχουν όλα τα παιδιά από 7 ετών και πάνω.

Παιδιά μικρότερα των 7 ετών πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Φέτος το καλοκαίρι… «Ότι κι αν σκέφτεσαι, σκέψου το αντίθετο»!!!

 

Προηγούμενο άρθρο Εβδομάδα καταπολέμησης λαθρεμπορίου τσιγάρων και καπνού από την Γ.Α.Δ. Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Ερώτηση Τσιάρα για την καταβολή φόρου έως 300 ευρώ σε δόσεις