Ειδήσεις

Ξεκίνησε το πρόγραμμα Εκμάθησης της Λειτουργικής Γλώσσας


Μέσα στο ανύσταχτο ενδιαφέρον του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Τιμοθέου, πρώτη θέση κατέχει η επιμόρφωση του ιερού Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως. Γι΄ αυτό το λόγο, ξεκίνησε τη λειτουργία του ένα πρόγραμμα «Εκμάθησης της Λειτουργικής Γλώσσας».

Τα μαθήματα εκμάθησης της Λειτουργικής Γλώσσας θα παραδίδονται από τον κ. Ιωάννη Παπακώστα, φιλόλογο, γνώστη της εκκλησιαστικής γλώσσας και ιεροψάλτη κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τις 11:00΄ το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου 16-18, άνωθεν του Βιβλιοπωλείου «ΜΑΡΤΥΡΙΑ».

Η έναρξη του προγράμματος «Εκμάθηση της Λειτουργικής Γλώσσας» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 11:00΄π.μ., με την τέλεση της ακολουθίας του Αγιασμού από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Τιμόθεο και την εισαγωγική του ομιλία στο ως άνω Πνευματικό Κέντρο.

Στην εισαγωγική του ομιλία ανέφερε μεταξύ άλλων: Οι ιερές Ακολουθίες της Εκκλησίας μας είναι σωστικές και σωτήριες και μας δίδουν τη δυνατότητα της ενώσεώς μας με τον Κύριο της Δόξης, τον Ιησού Χριστό μας, ο Οποίος έπαθε και εσταυρώθη για τη σωτηρία μας. Η τέλεση της Θείας Λειτουργίας, των λοιπών ιερών Μυστηρίων και των ιερών Ακολουθιών είναι το μέγιστο στη ζωή του Ιερέως, αλλά και των Χριστιανών μας.

Οφείλουμε να τελούμε τα παραπάνω με σεβασμό, ευλάβεια και φόβο Θεού με την σωστή ανάγνωση των ευχών, των εκφωνήσεων, του ιερού Ευαγγελίου, ώστε να μην «μυκτηρίζουμε» το Θεό.

Σκοπός αυτού του προγράμματος είναι η εμβάθυνση στα λειτουργικά κείμενα, η γνώση αυτών που αναγιγνώσκουμε κατά την τέλεση των λειτουργικών μας καθηκόντων, ώστε η τέλεση της Θείας Λειτουργίας, των ιερών Μυστηρίων και των λοιπών ιερών Ακολουθιών να είναι μετοχή και προσευχή πραγματική.

 

Προηγούμενο άρθρο Ερώτηση του Κώστα Τσιάρα για την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης
Επόμενο άρθρο Ο Αγωγός μπορεί να κρύβεται στο Ποτάμι…. ο αφρός όμως όχι