Ξεκινά εργασίες η γλύπτρια του έφιππου ανδριάντα του Γ. Καραϊσκάκη


  Οριστική υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του Δήμου και της κ. Νικολίτσας Λεοντή

Εργασίες για τη φιλοτέχνηση του έφιππου ανδριάντα του Γεωργίου Καραϊσκάκη που θα τοποθετηθεί στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας αρχίζει  η γλύπτρια Νικολίτσα – Λητώ Λεοντή που κατέκτησε το πρώτο βραβείο μεταξύ 21 προτάσεων που υποβλήθηκαν από γλύπτες όλης της χώρας στον Πανελλήνιο Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό που διενήργησε ο Δήμος Καρδίτσας.

Η οριστική υπογραφή της σχετικής σύμβασης πραγματοποιήθηκε το πρωί στο γραφείο του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Δομήνικου Βερίλλη  και η γλύπτρια ξεκινά τη φιλοτέχνηση του έφιππου ανδριάντα του ήρωα, που θα έχει ύψος περί τα 4 μέτρα, ενώ συνυπολογίζοντας και το βάθρο θα φτάσει σε ύψος τα 7 μέτρα, αποτελώντας σημείο αναφοράς,  για την πόλη μας

Είναι μια κοινή προσπάθεια του Δήμου Καρδίτσας, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καρδίτσας, της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων αλλά και της ΤΕΔΚ ν. Καρδίτσας που συγχρηματοδοτούν το έργο. Η χρηματοδότηση του έργου σε ότι αφορά το Δήμο Καρδίτσας που είναι ο κύριος χρηματοδότης, είναι ήδη εξασφαλισμένη.

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομήνικος Βερίλλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ως Δημοτική Αρχή, θέλουμε να υπερασπίσουμε και να προβάλλουμε την παράδοση και την ιστορία της Καρδίτσας και να αναδείξουμε το ρόλο και τη σημασία της περιοχής μας στη διαδρομή της νεότερης ελληνικής ιστορίας.

Σημαντικό μέρος της προσπάθειάς μας αυτής, είναι και η φιλοτέχνηση του ανδριάντα του Γεωργίου Καραϊσκάκη, που υπήρξε η σημαντικότερη προσωπικότητα του αγώνα για την ελευθερία της Ελλάδας και η περιοχή μας που είναι και ο τόπος καταγωγής του, οφείλει και πρέπει να τον τιμήσει.

Με την οριστική υπογραφή της σχετικής σύμβασης αρχίζει η υλοποίηση ενός έργου που θα αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη μας.»

Προηγούμενο άρθρο Εκδήλωση στο ΕΒΕ Καρδίτσας για τη μεταποίηση στις νέες συνθήκες
Επόμενο άρθρο Εξειδικεύεται το σχέδιο προσπελασιμότητας ΑμεΑ σε δημόσια κτίρια της Περιφέρειας Θεσσαλίας