Λειτουργία των παιδικών βιβλιοθηκών του Δήμου


 … και γι’ αυτή τη σχολική χρονιά οι Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Καρδίτσας σας περιμένουν & προτείνουν…«Διαβάστε είναι μεταδοτικό!!!».

Ξεκινούν τη Δευτέρα 8/9/2008 να λειτουργούν με πλήρες ωράριο οι έντεκα (11) παιδικές βιβλιοθήκες του Δήμου Καρδίτσας στις οκτώ(8) συνοικίες της πόλης και στα 3 (τρία) Δημοτικά Διαμερίσματα. Καρδιτσομάγουλας, Αρτεσιανού και Παλαιοκκλησίου.

Οι Παιδικές βιβλιοθήκες κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, λειτουργούν καθημερινά (εκτός Κυριακής), από Δευτέρα έως Παρασκευή, απογευματινές ώρες και το Σάββατο το πρωί.

Απευθύνονται σε όλα τα παιδιά σχολικής ηλικίας 6 – 15 ετών, ενώ στις Παιδικές Βιβλιοθήκες Πλατείας «Δημ. Γιολδάση», Παυσιλύπου και συνοικίας Αγίου Νικολάου,  λειτουργεί πιλοτικά το πρόγραμμα  «Γεννήθηκα για να διαβάζω» που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας έως 6 ετών και τους γονείς τους.

Τα παιδιά καλούνται να επισκεφτούν τους γνώριμους και αγαπημένους χώρους των βιβλιοθηκών, ώστε να ενημερωθούν για το καινούριο πρόγραμμα λειτουργίας αλλά και για  τη συμμετοχή τους στις ευχάριστες και δημιουργικές δραστηριότητες που προγραμματίζουν οι βιβλιοθήκες για τη φετινή χρονιά.

Για έγγραφές νέων μελών αρκεί μόνο η συμπλήρωση ενός δελτίου της βιβλιοθήκης με τα στοιχεία του παιδιού, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Αναλυτικά οι Παιδικές Βιβλιοθήκες για το επόμενο διάστημα, θα λειτουργούν με το παρακάτω πρόγραμμα:

  1. Συνοικίας Αγίας Παρασκευής (Δραγατσανίου και Ευζώνων στο πάρκο της Αγίας Παρασκευής): Δευτέρα – Τετάρτη – Πέμπτη 4 – 7 το απόγευμα και την Παρασκευή 4 – 8 το απόγευμα.
  2. Συνοικίας Αγίου Γεωργίου (Τέρμα Σαμαροπούλου, στα εργατικά του Αγίου Γεωργίου): Τρίτη – Πέμπτη 4 – 7  το απόγευμα και την Παρασκευή 4 – 8 το απόγευμα
  3. Συνοικίας Λάκας Μαντζάρα (Λαχανά και Ιθάκης στην πλατεία «Λάκας Μαντζάρα»): Τρίτη – Πέμπτη 4 – 7 το απόγευμα και Σάββατο 10 – 1 το πρωί.
  4. Συνοικίας Αγίου Φανουρίου (Πλατεία Αγίου Φανουρίου): Δευτέρα – Τετάρτη 4 – 7 το απόγευμα και Παρασκευή 4 – 8 το απόγευμα.
  5. Συνοικία Σεισμόπληκτα – Καμινάδων (Τέρμα οδού Αφάτου στις Καμινάδες): Δευτέρα – Τετάρτη 4 – 7 το απόγευμα και Παρασκευή 4 – 8 το απόγευμα.
  6. Παυσιλύπου (Αγίου Κωνσταντίνου & Γαρδικίου, στο πάρκο του Παυσιλύπου): Δευτέρα – Τρίτη – Πέμπτη 4 – 7:30 το απόγευμα και Σάββατο 10 – 1 το πρωί.
  7. Πλατείας «Δημ. Γιολδάση» {πλατεία Δημητρίου Γιολδάση (πρώην πλατεία Δ. Λάππα)}: Δευτέρα – Τρίτη – Τετάρτη 4 – 7:30 το απόγευμα και Παρασκευή 4 – 8 το απόγευμα.
  8. Συνοικίας Αγίου Νικολάου (Παναγίας Πελεκητής στο πάρκο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου): Τρίτη – Πέμπτη 4 – 7:30 το απόγευμα και Σάββατο 10 – 1 το πρωί.
  9. Δημοτικό Διαμέρισμα Αρτεσιανού (κεντρική πλατεία του Αρτεσιανού): Δευτέρα – Τετάρτη 4 – 7 το απόγευμα και Παρασκευή 4 – 8 το απόγευμα.
  10. Δημοτικό Διαμέρισμα Καρδιτσομάγουλας (δίπλα στο δημοτικό σχολείο Καρδιτσομάγουλας, στο κτίριο που παλιότερα στεγαζόταν το κοινοτικό κατάστημα): Δευτέρα – Τετάρτη – Πέμπτη 4 – 7 το απόγευμα.
  11. Δημοτικό Διαμέρισμα Παλαιοκκλησίου (πλατεία Παλαιοκκλησίου, μέσα στο κοινοτικό κατάστημα): Τρίτη και Πέμπτη 4 – 7 το απόγευμα.

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο των γραφείων των παιδικών βιβλιοθηκών 24410-71346 πρωινές ώρες γραφείου.

                                                                                                               

Ο πρόεδρος κ. Θεοφάνης Βότσης, το Διοικητικό Συμβούλιο και τα στελέχη των παιδικών βιβλιοθηκών εύχονται  στα παιδιά, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς, καλή σχολική χρονιά και ενημερώνουν ότι είναι ανοιχτοί και διαθέσιμοι για οποιαδήποτε συνεργασία που αφορά τα παιδιά και την προώθηση του βιβλίου και της ανάγνωσης.

Παράλληλα οι Παιδικές Βιβλιοθήκες ενημερώνουν ότι 26 – 27 – & 28 Σεπτέμβρη σε συνεργασία με τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου, θα πραγματοποιήσουν τις εκδηλώσεις «Η πόλη στα παιδιά», με ποικίλες ψυχαγωγικές και επιμορφωτικές δράσεις.

Προηγούμενο άρθρο Ο κόσμος του Δ. Ιτάμου θα εκφραστεί με δημοψήφισμα
Επόμενο άρθρο 8η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας